Sjöar

En sjö i ett skogsområde. Människor badar. Ett hopptorn syns.

Glänninge sjö i centrala Laholm.

I Laholms kommun finns flera vackert belägna sjöar som lämpar sig för såväl bad som kanotpaddling och fiske.

Glänninge sjö i Laholm

Glänninge sjö är en välbesökt badsjö i centrala Laholm, med sandstrand och klart vatten. För de mindre barnen finns en särskild avskärmad del av badplatsen och parkeringsmöjligheterna är goda. Här finns bryggor, ett 5 meter högt hopptorn, toalett och handikapptoalett. Det finns även handikappramp, grillplats, bänkbord och soptunnor samt en badflotte ute i sjön. Livbojar finns tillgängliga under hela året. Runt sjön finns en elbelyst motionsslinga, cirka 1,1 km lång. Tillsyn, tömning av soptunnor och städning av toaletter sker frekvent under badsäsongen.

Gatesjön i Skogaby

Gatesjön är en populär badsjö med sandstrand i utkanten av Skogaby, utmed väg 15. En särskild avskärmad badplats finns för de mindre barnen och parkeringsmöjligheterna är goda. Här finns bryggor, toalett, omklädningsbyggnad, grillplats, bänkbord och soptunnor. Livbojar finns tillgängliga under hela året. Tillsyn, tömning av soptunnor och städning av toaletter sker frekvent under badsäsongen.

Gatesjön i Skogaby.

Björsjön i Mästocka

Björsjön i Mästocka är en mycket vackert belägen, barnvänlig sjö med sandstrand intill naturreservatet Mästocka Ljunghed. Sjön ligger nära vägen mitt emellan Knäred och Halmstad. Parkeringen ligger cirka 200 meter från sjön och har en reserverad plats för rörelsehindrade. Det finns också några platser längs vägen ner mot sjön.

Hallandsleden passerar intill sjön och det finns både vindskydd och tältplats tillgängligt för alla vandrare. Här finns också bryggor, omklädningsbyggnad, en enkel toalett, kallvattendusch, färskvattenkran, grillplats, bänkbord och soptunnor. Livbojar finns tillgängliga under hela året.

Björsjön i Mästocka.

Store sjö i Norra Össjö

Store sjö i Norra Össjö ligger på gränsen till Småland, längs vägen mellan Hishult och Markaryd. Från huvudvägen är det en cirka 2 km lång grusväg ner till sjön. Stranden består av gräs och lite sand, och en parkeringsplats finns i närheten. Store Sjö är en större skogssjö, rik på uddar och öar. Här finns bryggor, toalett, grillplats, bänkbord och soptunnor samt en badflotte ute i sjön. Livbojar finns tillgängliga under hela året.

Store sjö i Norra Össjö.

Sjöaltesjön

Sjöaltesjön är en omtyckt, mysig och barnvänlig badsjö med sandstrand nära väg 24 mellan Våxtorp och Örkelljunga. Parkering finns i närheten av sjön. Här finns bryggor, toalett, grillplats, bänkbord och soptunnor. Tillsyn, tömning av samtliga soptunnor och städning av toaletter sker frekvent under badsäsongen. Livbojar finns tillgängliga under hela året.

Sjöaltesjön i Sjöalt.

Hjörneredssjöarna

Hjörneredssjöarna är ett konstgjort sjösystem som bildades när Lagan dämdes upp vid Skogaby och försatte byn Hjörnered under vatten. Hjörneredssjöarna sträcker sig från Knäred till Skogaby och är i dag känt för sitt natursköna friluftsliv. Hit kommer du för att fiska, vandra, bada, paddla kanot och tälta. I området finns grillplatser, bänkar, toaletter och soptunnor.

Hjörneredsområdet sköts av föreningen Härliga Hjörnered Länk till annan webbplats., som är en fristående del av Friluftsfrämjandet.

Hjörneredssjöarna.

Fiske

Är du sugen på att fiska? Fiskekort finns att köpa på ifiske.se Länk till annan webbplats. och Laholms turistbyrå vid Hästtorget.

Mer information om fisket i Laholm

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Publicerad:  |  Senast uppdaterad: