Om kakor

Kakor, eller cookies, är en textfil som webbplatsen sparar på din dator för att ge dig tillgång till olika funktioner och därmed underlätta för dig att få information.

För att följa lagen om elektronisk kommunikation informerar vi dig om att denna webbplats använder kakor. När du besöker vår webbplats första gången får du frågan om vilka kakor du väljer att tillåta. Vill du undvika kakor kan du även ställa in din webbläsare så att den automatiskt nekar kakor.

Nödvändiga kakor

Nödvändiga kakor behövs för att olika funktioner på webbplatsen ska fungera, och de kan inte stängas av i våra system.

När du besöker vår webbplats skapar vårt publiceringsverktyg en sessionskaka för att underlätta navigeringen under ditt besök. Sessionskakan försvinner när du stänger din webbläsare. Det finns även en kaka som lastbalanserar för att hålla ordning på vilken server som klienten ska adressera. Det finns även en kaka som lagrar ditt kak-samtycke, alltså de val du har gjort för kakor på vår hemsida.

Funktionella kakor

Funktionella kakor hjälper oss att leverera en förbättrad funktion och anpassning för att göra din upplevelse av webbplatsen bättre. Om du väljer att inte godkänna dessa kan upplevelsen på vår webbplats försämras, och vissa funktioner kan stängas av.

På hemsidan använder vi en kartfunktion. Kartan placerar en kaka i din webbläsare för att förbättra upplevelsen av ditt besök. Om du väljer att inte godkänna kakan kommer du inte ha åtkomst till vår kartfunktion.

Analytiska kakor

Analytiska kakor hjälper oss att få förståelse för hur våra besökare söker, läser eller klickar sig fram på webbplatsen. Informationen använder vi för att förbättra upplevelsen på webbplatsen, och möjligheten att hitta rätt innehåll snabbt.

Vi använder ett analysverktyg inom EU/EES för att förbättra din upplevelse av webbplatsen. När du besöker vår hemsida placeras en kaka i din webbläsare, men vi kan inte koppla informationen till dig som enskild person eftersom vår tjänsteleverantör raderar din IP-adress och gör den anonym.

Personuppgifter

I Laholms kommun är nämnderna och kommunstyrelsen personuppgiftsansvariga, det vill säga barn- och ungdomsnämnden, kommunstyrelsen, kultur- och utvecklingsnämnden, samhällsbyggnadsnämnden, socialnämnden samt valnämnden.

Den som handlägger ditt ärende, nämnd eller kommunstyrelse, ansvarar för att dina personuppgifter behandlas korrekt. Så vet du vem som behandlar dina uppgifter, alltså nämnd eller kommunstyrelse, kontaktar du i första hand denna instans gällande information, frågor och rättigheter som rör behandlingen.

Behandlingen av personuppgifter i form av IP-adresser och typ av enhet i samband med kakorna grundar sig i allmänt intresse och utgör ett led i kommunens myndighetsutövning baserat på kommunens roll att förse invånarna den information de behöver enligt sina demokratiska rättigheter.

Statistiken som samlas in använder vi för att utveckla och tillgängliggöra kommunens hemsida. Uppgifterna behandlas i högst sju dagar och statistiken rensas löpande när den inte längre är aktuell. Funktionskakor raderas när du lämnar hemsidan.

Du kan stänga av kakor i din webbläsare

Om du inte accepterar att kakor används kan du även stänga av användningen i din webbläsare. Det gör du i din webbläsares säkerhetsinställningar.

Du kan också ställa in webbläsaren så att du får en fråga varje gång webbplatsen försöker placera en kaka på din dator. Genom webbläsarens inställningar kan du även radera tidigare lagrade kakor. Kolla på din webbläsares hjälpsidor för mer information om detta.

Lagen om elektronisk kommunikation

Flera lagar reglerar hur man får använda kakor, till exempel lagen om elektronisk kommunikation som Post- och telestyrelsen är tillsynsmyndighet över. Enligt lagen ska alla som besöker en webbplats med kakor bli informerade om att webbplatsen innehåller kakor samt hur och varför de används. Besökaren ska också ge sitt samtycke till att kakor används på detta sätt innan de lagras eller hämtas.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Publicerad:  |  Senast uppdaterad: