Fiske

Laholms kommun är berikat med flera fina fiskevatten. Lagan, till exempel, räknas som ett av Sveriges bästa laxfiskevatten. Fiskekort kan införskaffas på bland annat ifiske.se.

En man står i floden Lagan och fiskar i soluppgången.

Foto: Arek Niewiadomski (vinnare av kommunens fiskefototävling 2020).

Sport- och fritidsfiske

I Laholm finner du en bra blandning av sportfiske och fritidsfiske. Här finns något för alla! Lagan, mellan kraftverket i Laholm och mynningen i havet, är ett av Sveriges bästa laxfiskevatten sett till antalet landade fiskar (det är ingen slump att Laholms kommunvapen har tre laxar). Fiskesäsongen i Lagan startar den 1 mars varje år. Smedjeån och Stensån är två andra vattendrag (biflöden till Lagan) för lax- och havsöringsfiske. Andra fina fiskevatten hittar du i Sunnedamm, Vänneåns fiskevårdsområde och Ulvereds Hjorthägn.

Vid vackra Hjörneredssjöarna kan du spendera en heldag tillsammans med familjen för att fiska, paddla kanot och vandra. Eller varför inte avsluta en härlig kväll på stranden med lite havsfiske? Ja, möjligheterna är många.

Fiskekort

För att få fiska i alla vatten, utom i havet, krävs fiskekort. Regler om minimimått och fiskesätt får du av fiskekortsförsäljarna. Fiskekort kan du köpa på bland annat webbsajten ifiske.se Länk till annan webbplats. eller Laholms turistbyrå (Hästtorget, Laholm).

En ung kille står på en bro vid Lagan med ett fiskespö. Solen går upp.

Fiske i Lagan. Foto: Andréas Palmertz (vinnare av kommunens fiskefototävling 2021).

Laholms Laxfiske

Föreningen Laholms Laxfiske bildades 1983 och består i dag av runt 70 markägare och representanter från Statkraft och Laholms kommun. På föreningens webbplats kan du läsa om alltifrån regler till aktuella fångster och vattenföringsprognoser.

Laholms Laxfiskes webbplats Länk till annan webbplats.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Publicerad:  |  Senast uppdaterad: