Äventyr med fart och fläkt

Fånga vågorna i Laholmsbukten eller svischa nerför Hallandsås i zipline eller på cykel. Upplev farten på gokartbanan eller utmana dina vänner i en discgolfturnering. Här följer några tips för dig som gillar fart och fläkt och äventyr!

Bild från Kungsbygget äventyrspark

Zipline på Kungsbygget äventyrspark.

Äventyrspark

Kungsbygget äventyrspark på Hallandsås erbjuder spännande och magkittlande aktiviteter. Åk den 935 meter långa rodelbanan, klättra upp för det 15 meter höga klättertornet eller upplev Laholms bästa utsikt från den 740 meter långa ziplinen med 70 meters fallhöjd! Sist men inte minst kan du som vågar skjutas 25 meter upp i luften med Kungsbyggets bungy rocket – en attraktion som gör få besvikna!

Kungsbyggets webbplats Länk till annan webbplats.

Surfing och vattenskoter

Vågorna kan vara små och vattnet långgrunt, men det är perfekt för dig som vill lära dig att surfa! Vågsurfa, kitesurfa eller ge dig ut på en Stand Up Paddleboard (SUP) i Laholmsbuktens härliga vatten. I Mellbystrand vid Kolonivägen hittar du vår surfstrand tillägnad just för surfing. På utvalda platser längs med kusten är det även tillåtet att åka jetski/vattenskoter. Läs mer på Länsstyrelsen i Hallands webbplats för information om var du får lägga i och var leden går.

Läs om jetski/vattenskoter på länsstyrelsens webbplats Länk till annan webbplats.

Läs mer om lokal surfing

Gokart

På Blåkulla gokart, i utkanten av Laholms stad, kan du uppleva Hallands snabbaste gokartbilar på den 780 meter långa gokartbanan! Banan inbjuder till snabb och teknisk körning med skarpa kurvor och en lång raka att gasa upp på.

Blåkulla Gokarts webbplats Länk till annan webbplats.

Discgolf

I Våxtorp kan du inte bara njuta av härlig natur intill foten av Hallandsås, utan även utmana kompisarna i en match discgolf på Vallåsens värdshus 18-hålsbana. Den utmanande, roliga och varierande banan tar dig runt i en naturskön miljö. I utkanten av Laholm finns även en 18-hålsbana intill Glänninge sjö. Banan tar dig längs med väg 24 och in i närliggande snår och skogspartier och utmanar till en rolig stund med komisgänget eller familjen.

Vallåsen discgolfs webbplats Länk till annan webbplats.

Att paddla kanot i Hjörnered kan vara både rofyllt och äventyrligt.

Paddla kanot

Att paddla kanot är för många rofyllt och lugnt, men att göra det längs med Lagan kan även vara spännande och utmanande. Paddla på Lagaleden ända från Bolmen i Småland eller något annat lämpligt ställe längs floden och låt strömmen föra dig mot Lagans mynning i havet – även kallad ”Lagaoset”. Upplev vackra naturområden och ledens anrika och mäktiga kraftverk. I Hjörnered går Lagan ihop med ett konstgjort sjösystem, Hjörneredssjöarna; här finns det bland annat möjlighet att övernatta, grilla, fiska och hyra kanot.

Härliga Hjörnereds webbplats Länk till annan webbplats.

Cykla

Uppför, nedför, inomhus eller ute i spåren – det finns närmast oändliga möjligheter för dig som vill cykla i Laholms kommun. Ge dig ut på landsvägarna upp- och nerför Hallandsås eller prova de uppmärkta MTB-lederna längs med kusten. På Kungsbyggets äventyrspark kan du köra pumptracks, flowbana och endurostigar med flowiga svängar i härlig ekskog. Gör ett besök på Vallåsens Bike Park som erbjuder downhillcykling utmed Hallandsås nordsluttning i en av Sveriges bästa parker. I Vallens BMX-hall, Sveriges första inomhushall i sitt slag,
kan du cykla BMX i en väl upplyst, 200 meter lång bana.

Kungsbyggets webbplats Länk till annan webbplats.
Vallåsens Bike Parks webbplats Länk till annan webbplats.
Vallens BMX-halls webbplats Länk till annan webbplats.
Läs mer om MTB-leder Länk till annan webbplats.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Publicerad:  |  Senast uppdaterad: