Surfing

Det är inte enbart sol och salta bad som lockar folk till Hallands stränder – Laholmsbukten anses även vara en av Sveriges bästa vindsurfingplatser.

En tjej på en strand som äter glass med en surfbräda under armen.

Foto: Anders Andersson

Vindsurfing

Utmed Laholms 12 kilometer långa strand har särskilda vindsurfingzoner inrättats till gagn för såväl badande som surfare. Oftast är bukten en trygg plats att ge sig ut på med bräda och segel, men vid frånlandsvind bör man vara försiktig så att inte vindarna skickar ut brädseglaren långt från land.

Kitesurfing

Skummeslövsstrand och Mellbystrand är perfekt för kitesurfing tack vare det långgrunda vattnet. Vid Kolonivägen samlas flest surfare eftersom vattnet passar bra både för nybörjare och de som är mer vana. Djärva surfare kan bege sig till Lagaoset för riktigt häftig surf, men tänk på att både vindarna och strömmarna kan vara mer oförutsägbara här.

SUP – paddelsurfing

SUP (standup paddleboarding), även kallat paddelsurfing eller ståpaddling, är en familjevänlig vattensport som innebär att du står upp på en bräda och paddlar dig fram. Med hjälp av paddeln styr du riktning och fart.

Häckande fåglar

All form av surfing är tillåten längs med kusten under eget ansvar. Kring Hökafältet i Mellbystrand och Lagaoset (Lagans mynning) häckar fåglarna fram till mitten av juli, så visa extra hänsyn där.

Flera personer paddelsurfar på havet i solnedgången.

SUP, även kallat paddelsurfing, en sommarkväll i Mellbystrand.

Uthyrning och kurser

Mellby kite är en lokal aktör som hyr ut utrustning och anordnar diverse kurser. Läs mer om utbudet på deras webbplats.

Mellby kites webbplats Länk till annan webbplats.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Publicerad:  |  Senast uppdaterad: