Badguiden

Söta eller salta bad? Havet, insjöar eller utomhusbassänger? Från sandstranden, bryggor, hopptorn eller stegar – vad föredrar du?

En flicka springer ut i havet för att bada. I bakgrunden syns en sandstrand.

Salta havsbad utmed den 12 kilometer långa sandstranden. Foto: Anders Andersson.

Mellbystrand

Njut av salta bad i havet i Mellbystrand – den ena av Laholms två kustorter. Sanden i de norra delarna är mjuk och lös, likt en söderhavsö, och botten är långgrund och passande för barnfamiljer. En populär samlingsplats, med närhet till såväl uteserveringar som kiosker, är stranden nedanför Birger Pers väg.

Skummeslövsstrand

Du kan också njuta av salta, långgrunda havsbad i Skummeslövsstrand, strax söder om Mellbystrand mot gränsen till Båstad. Sanden är mer kompakt här och utmärkt att jogga eller cykla på. Utmed Stora Strandvägen finns flera uteserveringar och kiosker samt en stor lekplats med toaletter.

Sjöar

I kommunen finns det flera badvänliga insjöar: Björsjön i Mästocka, Gatesjön i Skogaby, Glänninge sjö i Laholm (här finns även ett hopptorn), Store sjö i Norra Össjö och Sjöaltesjön i Stackarp. Vid dessa sjöar finns också grillplats, toaletter och brygga. Gatesjön och Glänninge sjö har dessutom en särskilt avskärmad badplats för de mindre barnen. I Store sjö utanför Hishult förenas faktiskt tre kommuner och tre landskap: Laholm i Halland, Markaryd i Småland och Örkelljunga i Skåne.

En sjö med ett hopptorn och badande människor. Runt om finns gröna träd.

Glänninge sjö med sitt populära hopptorn.

Flammabadet i Knäred

Flammabadet är ett utomhusbad som ligger intill Flammabadets camping i Knäred (Flammavägen 20). Här finns bland annat en 25 meter lång simbassäng med sex banor, undervisningsbassäng, plaskbassäng för de allra minsta och kiosk.

Flammabadets priser och öppettider (laholm.se) Länk till annan webbplats.

Skummeslövsbadet

50 meter från havet (Simvägen 3) ligger det anrika utomhusbadet Skummeslövsbadet, invigt 1961. Utöver en tempererad simbassäng och en nybyggd barnpool finns här ett kafé, en beachvolleybollplan, frisbeegolfkorgar med mera.

Skummeslövsbadets webbplats Länk till annan webbplats.

Veingebadet

Utomhusbadet Veingebadet (Vibeshögsvägen 3) har en 25 meter lång simbassäng med sex banor, undervisningsbassäng och plaskbassäng för de allra minsta. Här finns också en kiosk, volleybollplan med mera.

Veingebadets priser och öppettider (laholm.se) Länk till annan webbplats.

Delfinen i Mellbystrand

Delfinen är en restaurang och bar med utomhuspool i Mellbystrand (Kustvägen 120). Här finns också en minigolfbana. De som vill bada betalar entréavgift.

Delfinens webbplats Länk till annan webbplats.

Ett barn och en man badar i en inomhusbassäng.

Folkhälsocentrums simhall i centrala Laholm.

Simhallen (Folkhälsocentrum)

Folkhälsocentrum är en omtyckt och trivsam mindre badhusanläggning i centrala Laholm. Här finns bland annat fyra bassänger (varav en för de allra minsta), rutchkana, bubbelpool, bastu, friskvårdsgym och kafé.

Folkhälsocentrums webbplats Länk till annan webbplats.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Publicerad:  |  Senast uppdaterad: