Cykla

En person cyklar mountainbike nerför Hallandsås.

Mountainbikecykling nerför Hallandsås. Foto: Åsa Hellman

I Laholm finns det gott om bilfria cykelvägar och ett varierat vägnät som erbjuder allt från snirkliga skogsleder och asfalterade småvägar till fart och fläkt upp- eller nedför Hallandsås.

Kattegattleden – 39 mil utmed kusten

Kattegattleden – utsedd till ”Årets cykelled i Europa 2018” – är en 39 mil lång cykelled som går längs västkusten, från Helsingborg i söder till Göteborg i norr. I Laholm passerar den de gemytliga kustorterna Skummeslövsstrand och Mellbystrand. Utmed leden finns det gott om mysiga platser att besöka, bo eller äta på. Planera din rutt på kattegattleden.se Länk till annan webbplats..

Kattegattledens webbplats Länk till annan webbplats.

Buktenbanan – strandnära mountainbikecykling

På Hökafältet i Mellbystrand hittar du mountainbikeleden ”Buktenbanan”. Det är en 12 kilometer lång märkt led som erbjuder familjevänlig mountainbikecykling i det strandnära naturreservatet. Buktenbanan slingrar sig fram i tallskogen och längs med Lagans vatten. Kom ihåg att du cyklar i ett naturreservat – var rädd om naturen och visa hänsyn till andra motionärer.

En mountainbikecykel står i skogen. I bakgrunden syns en cykelled.

Buktenbanan på Hökafältet i Mellbystrand.

Utförscykling på Hallandsås

På Hallandsås hittar du mil efter mil av fina små landsvägar i ett böljande och omväxlande landskap. Utmana dig själv med att ta dig upp för åsen och sedan njut av utsikten från toppen. På Hallandsås finns också Vallåsen Bike Park Länk till annan webbplats. och Kungsbyggets äventyrspark Länk till annan webbplats. som har speciella anläggningar/parker för utförscykling och mountainbike. Ytterligare en aktör på åsen är Ridge cycling Länk till annan webbplats. som hyr ut såväl cyklar som guide.

Vallåsen Bike Parks webbplats Länk till annan webbplats.
Kungsbyggets äventyrsparks webbplats Länk till annan webbplats.
Ridge cyclings webbplats Länk till annan webbplats.

Sveriges första inomhushall för BMX

Vallens bmx-hall ligger på Vallens säteri i Våxtorp och byggdes 2018/2019. Bansträckan är cirka 200 meter lång och upplyst med 300 000 lumen. Starten är en fyrmannamannagrind och hallen är 48 × 24 meter stor med högt i tak.

Vallens bmx-halls webbplats Länk till annan webbplats.

Cykla schysst!

Tänk på att vi är fler som samsas på våra fina vägar. Se upp för traktorer, bilar, kor och hästar. Plocka upp eventuellt skräp, se till att synas och framför allt – var rädda om varandra!

Läs mer om projektet Cykla schysst. Länk till annan webbplats.

Landsvägscykling

Landsvägscyklister har i många år samlats i Laholm för träningsturer och cykelläger. Vårt vägnät erbjuder varierande och naturskön cykling på asfalterade småvägar. Hallandsåsens sluttningar utmanar med rejäla klättringar och ger chans till cykelturer med många höjdmeter.

Hitta våra härliga landsvägsrutter på naturkartan. Länk till annan webbplats.

Cykeltrim

Vill du orientera och cykla samtidigt? Korpen Laholm annordnar från mars-september cykeltrim där 40 kontroller placeras ut runt om i kommunen som man med hjälp av karta ska leta upp med cykel. Till varje kontroll finns det även en fråga att besvara. För mer information och för karta, besök Laholms turistbyrå.

Läs mer om cykeltrim. Länk till annan webbplats.

En man står med en cykel vid en träbro ute i naturen.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Publicerad:  |  Senast uppdaterad:

Innehåll på sidan