Konst, kultur och massor av loppisar

Två personer sitter på en bänk vid en vit mur i den gamla stadsdelen Gamleby.

Foto: Anders Andersson

När vårsolen är här, fåglarna kvittrar och krokusarna har börjat titta upp från vintervilan – då är det högsäsong för Laholms fantastiska utbud av konst, kultur och loppisar.

Under våren kan du njuta av flera utställningar och evenemang, gå på konstspaning i Hallands äldsta stadskärna och loppisfynda som ett proffs – för det är ingen konst att hitta loppisar här i Laholm!

Utforska vår småstads- och landsbygdsidyll i lugn och ro genom att boka en övernattning på något av våra mysiga boenden – kombinera gärna dina konst- och kulturupplevelser med en fika på ett lantligt kafé eller en välsmakande middag på någon av alla restaurangar.

"Den lilla staden med de stora konstverken"

Sedan 1950-talet har Laholm kallats för "den lilla staden med de stora konstverken”, och det här är verkligen en pärla för dig som är intresserad av konst och kultur. Vår charmiga gamla stadskärna, Hallands äldsta, är full av fantastiska konstverk att upptäcka – närmare 40 stycken! Du kan hämta en konst- och stadsvandringsbroschyr på Laholms turistbyrå eller läsa mer om den offentliga konsten på kulturlaholm.se Länk till annan webbplats., innan du ger dig ut på konstspaning längs våra mysiga kullerstensgator.

Läs mer om lokal konst och kultur

Vårens utställningar

Just nu visas två soloutställningar på Teckningsmuseet i Laholm: "Arches" med Linda Holmer och "Levande sitt eget liv" med Olivier Herdies (1906–1993). I det lilla Stadshusgalleriet på Humlegången 6 visas fram till den 4 maj "Kvinnligt, manligt, mänskligt" med textilkonstnären Annlis Krüger. I Rådhuset så kan du uppleva utställningen "Utmaningar i trä blir till konst" av Peter Attesson den 10–27 april. På Konsthallen i Hishult visas "Rotvälta" med August Nilsson och Pelle Bergströms kokboksutställning "Kål" fram till den 21 april.

Läs mer på teckningsmuseet.se Länk till annan webbplats.

Läs mer om Konsthallen Hishult Länk till annan webbplats.

Läs mer om lokala museer och konsthallar

Konstrundan i Halland 9–12 maj

Den 9–12 maj är det återigen dags för det populära evenemanget ”Konstrundan i Halland”. Under dessa dagar kan du besöka massor av kreativa konstnärer i hela Halland som håller öppet i sina ateljéer och gallerier. Hos de olika konstnärerna kan du köpa konst, men också få en exklusiv inblick i hur deras kreativa processer ser ut.

Läs mer om Konstrundan i Halland Länk till annan webbplats.

Loppisguiden

Laholm är ett paradis för dig som älskar loppisar och second hand-butiker! I vår småstads- och landsbygdsidyll kan du botanisera bland massor av unika föremål, antika möbler, retrokläder och vintage-prylar (ofta påtagligt billiga). Varje ställe har verkligen sin charm och sitt unika utbud, och eftersom öppettiderna varierar så vill vi påminna dig om att kolla upp dem innan du ger dig i väg för att fynda.

Se en lista med alla lokala loppisar

Loppisrundan 2024 en succé!

Den 6–7 april anordnades "Loppisrundan" för andra året i rad i Laholms kommun! Det blev en riktig folkfest, med ännu fler besökare (och totalt 28 deltagande loppisar), och evenemanget planerar att återvända 2025.

Foto: Linda Lomelino

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Publicerad:  |  Senast uppdaterad: