Minidestination: Våxtorp

Orten Våxtorp ligger cirka 15 minuter sydöst om Laholms centrum. I Våxtorp hittar du det härliga Vilgots surdegsbageri med tillhörande café, som erbjuder egenproducerade bröd och bakverk. Längre söderut, via väg 24 som går genom samhället, kommer du till Vallåsens värdshus. Här kan du övernatta eller bara äta något gott i deras restaurang med fokus på lokala råvaror. I Våxtorp hittar du även Dönardalens delikatesser, där du kan köpa lamm och härliga sillinläggningar från gården.

Vallåsens skidanläggning på Hallandsås nordsida erbjuder såväl blå som gröna och röda nedfarter. Det är svårt att tro att det finns skidåkning i toppklass så här långt söderut, men det gör det, otroligt nog. Anläggningen har både sitt- och släpliftar och är idag ett mycket populärt besöksmål bland svenskar och danskar. Vallåsen är också Sveriges sydligaste Vasaloppcenter, tack vare en unik satsning på snöfabriker. Sommartid förvandlas anläggningen till Vallåsen bike park. Vågar du att cykla “downhill” för de branta backarna?  

Ett stenkast bort ligger Kungsbyggets äventyrspark som under sommarhalvåret erbjuder både cykling och andra fartfyllda aktiviteter som zipline, bungy rocket och en 935 meter lång rodelbana. Här finns något för både stora och små.

Sugen på fler aktiviteter? Inte långt från Kungsbygget hittar du en utmanande och rolig fotbollsgolfbana som passar hela familjen eller kompisgänget. Eller varför inte testa på att cykla BMX i Vallens bmxhall – den första i sitt slag i Sverige!

Uppe på åsen finner du fina naturreservat och vandringsleder. Här möts Skåneleden och Hallandsleden som erbjuder dig en härlig vandring längs med de två länen.
En varm sommardag kan ett dopp i Sjölatesjön vara på sin plats. Här finns brygga och toaletter samt grill- och sittplats.

Är du sugen på att shoppa hittar du flera butiker inne i Våxtorp. Här finns både loppisar och secondhandbutiker, klädbutiker, cykelverkstad och i ortens utkanter (i Fågelsång) ligger gårdsbutikerna tätt. I Fågelsång hittar du den magiska Trollrundan som är öppen mars/april–oktober. Trollrundan är en mysig skogstur med hundratals små troll och tomtar som kikar fram bakom träd och stenar – en mycket uppskattad familjeaktivitet.

Förbi Fågelsång väntar den lilla byn Horsabäck. Här finns inredningsbutiken Malmnäs som har ett unikt utbud av exklusiva möbler och vackra prylar.  

Ja, som du ser, en heldagsutflykt i Våxtorp är inte svår att fylla med allehanda aktiviteter och spännande stopp!   

Sökresultat: