Sensommar i Laholm

Vad vill du hitta på idag? 
Sensommaren är här med sköna kvällar, ett och annat dopp och massor av roliga aktiviteter! I Laholms kommun finns det aktiviteter som passar för hela familjen, och nedan hittar ni våra bästa tips:

Unik och lokal shopping
Laholms stadskärna bjuder inte bara in till promenader i mysiga gränder i Gamleby eller härliga uteserveringar, utan även till trevlig shopping. Här kantas kullerstensgatorna av små unika butiker som har något för alla smaker, och du kommer att bemötas av omhändertagande service med personal som genuint bryr sig om sina kunder. Tar du dig utanför Laholms tätort så finner du en uppsjö av gemytliga gårdsbutiker i natursköna miljöer. Här hittar du allt från keramik till kläder, blommor och härliga lokalt producerade produkter till skafferiet. Att shoppa närproducerade och omsorgsfullt utvalda produkter här i Laholm känns verkligen genuint och bra i hjärtat! Botanisera bland gårdsbutiker och unika butiker HÄR.

Fart och fläkt och äventyr
Testa att fånga vågorna i Laholmsbukten eller svischa ner längs med Hallandsås i zipline eller på cykel. Upptäck farten i en gokart eller utmana dina vänner på parkourbanan.  

På Hallandsås norra sluttning hittar du både Kungsbygget Äventyrspark och Vallåsens Bike Park. Båda erbjuder spännande upplevelser både uppför och nedför. Testa Kungsbyggets nya höghöjdsbana eller upplev den bästa utsikten över Laholm från den 740 meter långa ziplinen. Vallåsens Bike Park erbjuder downhill-cykling i världsklass med hela 14 leder med pumptrack och teknikbana. Och vet du vad? Sittliften går hela vägen upp, så du kan bara njuta av härlig nedförsåkning.  

Gillar du att cykla uppför, nedför, inomhus eller ute i spåret? I Laholm är cykelmöjligheterna oändliga. Ge dig ut på någon av de milslånga landsvägarna eller på någon av de märkta mountainbikelederna längs med kusten. Om du hellre vill ta det lite lugnare så bjuder Laholm in till fina cykelstråk på Kattegattleden eller mysiga cykelturer längs den gamla banvallen, där du möts av vackra åkerfält i full blom.  Även om vågorna kan vara små och vattnet långgrunt här i Laholmsbukten så är det perfekt för dig som vill testa på att surfa. Här kan du vågsurfa, kitesurfa eller ge dig ut på en stand up-paddelboard (SUP). Vid Kolonivägen i Mellbystrand hittar du Mellbysurfbeach som erbjuder härliga strandaktiviteter, och på Lagan kan du paddla SUP från Laholms centrala delar ut till Lagaoset.

Upptäck naturen
Det finns många sätt att upptäcka en plats, men ett av de bästa är att ge sig ut i naturen! Laholms kommun är bland annat berikat med fantastiska fiskevatten som erbjuder ett av Sveriges bästa laxfiske, men också mysiga fiskestunder i sjöar och åar, samt en uppsjö av naturreservat som tillsammans ger dig vandring i vacker natur i flera timmar. Dessutom kan du paddla kanot i natursköna Hjörnered. Ta med dig en härlig matsäck och njut av en skön och avkopplande stund i naturen. Nedan har vi listat några av kommunens bästa naturområden, och fler förslag finns på visitlaholm.se och naturkartan.se:  

Hökafältet och Lagaoset
Osbecks bokskogar
Hjörnered
Mästocka Ljunghed
Södra Skummeslövs naturreservat
Prästaskogen 

Den lilla staden med de stora konstverken
I Laholms stad finns det över trettio offentliga konstverk – Laholm kallas därför “den lilla staden med de stora konstverken”. Läs mer om stadens offentliga konst och se vilka verk som ligger var med hjälp av vår digitala tjänst Konstspaning Laholm. I Laholms stad hittar du även Teckningsmuseet – Nordens enda museum för teckningskonst. Museet, som fyller 30 år 2022, ligger på Hästtorget och visar denna sommar teckningar och grafik av Lasse Åberg. Utställningen bjuder på ett brett spektrum av verk, från barndomen till nutid med bland annat barnboksillustrationer, skivomslag, affischer och litografier. Verken är många och inkluderar visuella hyss, fantastisk teckningskonst samt en och annan bildgåta. Mer information om Lasse Åbergs utställning hittar du HÄR.  

På din genomresa genom Laholms olika konst- och kulturmål så rekommenderar vi även ett stopp på Konsthallen i Hishult, även kallat “lilla Louisiana”. I sommar kan du njuta av konst skapad av Björn Wessman samt den vackra skulpturparken som just nu står i full blom. Vill du förlänga ditt besök i Hishult? Vi har tagit fram förslag på vad mer du kan hitta på i området HÄR.

Evenemang
Besök vår evenemangskalender för att utforska vad mer du kan uppleva i Laholm.

Aktiviteter för barnfamiljen
Laholm är barnfamiljernas mecka, för här finns massor av olika aktiviteter som passar hela familjen! Här kommer fler tips till familjen för en härlig sensommar:

– Har ni tröttnat på salta bad längs vår 12 kilometer långa strand? Folkhälsocentrum i Laholm erbjuder inomhusbassänger för stora och små (öppnar igen måndag 5 september).

– Vill ni upptäcka något unikt och spännande? Lugnarohögen i Hasslöv är en bronsåldergrav som besökarna kan beskåda inifrån via en underjordisk gång. Läs mer om Lugnarohögen HÄR 

– Vad sägs om att besöka tomtar och troll? Ett stenkast från Våxtorp, i en liten skogsglänta, hittar ni Trollrundan. Trollrundan är en mysig promenad i lummig skog där ni vandrar bland tomtar och troll i alla dess slag längs en snitslad slinga. Här finns även bänkbord om ni vill sitta ner en stund och njuta av medhavd fika. Hitta hit och läs mer HÄR 

– Vad har discgolf, minigolf och fotbollsgolf gemensamt? Jo, alla dessa golfaktiviteter finns att prova på här i Laholm. Vad sägs om en familjeturnering i någon av aktiviteterna? Hitta dina golfbanor HÄR 

– Vart du än vänder dig i Laholm så finns det en ny spännande lekplats att upptäcka! Utforska den lite gömda lekplatsen i Apotekarelunden, utmana familjen i parkourbanan eller skateparken på Sparbanksvallen, eller upptäck kommunens största lekplats i Skummeslövsstrand. Möjligheterna är många, och du hittar din nästa lekplats HÄR.

Sökresultat: