SOMMARFRUKOSTAR I LAHOLM 2021

För tionde året i rad anordnas intervjuserien ”Sommarfrukostar i Laholm”! Med anledning av pandemin blir frukostarna digitala även i år. Varje tisdag klockan 9, under perioden 29 juni–3 augusti, släpps ett nytt avsnitt. Årets moderator är Rebecca Sellergren, känd från bland annat P4 Halland.

Så ladda upp med en riktigt god frukost hemma vid köksbordet eller ute i trädgården och njut av årets sommarföreläsare! Länkar till avsnitten läggs upp på den här sidan (se nedan).

Årets värdar: SHK, Laholms Sparbank, Sparbanken boken, Länsförsäkringar, Hallandsposten, Vallberga Lantmän.

29 juni: Linus och Matilda Nilsson

Linus och Matilda är båda utbildade ingenjörer som sedan 2014 driver Kungsbygget äventyrspark som är under ständig utveckling. Vid sidan av att erbjuda mängder av både lokala och långväga gäster en lustfylld upplevelse vid foten av Hallandsås engagerar sig paret sedan många år i skolan Ssenyange i Uganda med sina idag 600 elever. Lika hemma i kära Våxtorp som i Uganda, där de nu också köpt ett hus.

6 juli: Björn Hellberg

Folkkäre Björn Hellberg är författare av nära 70 böcker och har dessutom skrivit över 40 000 artiklar som journalist. Kanske felaktigt kallad tennisorakel enligt honom själv, men ändock vår största tennis-förstå-sig-påare som bevakat Wimbledonmästerskapen i 53 år i följd. Även känd som både fyrfaldig vinnare och domare i tv-programmet ”På Spåret” (SVT). Nu är han aktuell med den nya deckaren Lastbart som även den utspelar sig i den hittills icke namngivna ”staden”.

13 juli: Elvira Roslund Gustavsson

Sedan fem år tillbaka är det Elvira Roslund Gustavsson som driver (via kommunen) verksamheten i det gamla krukmakeriet i Laholm. Hon föddes i Bryssel men har under sitt liv bott på många olika platser i världen, bland annat Malaysia där hon för första gången kom i kontakt med keramik. Elvira drivs av äventyrslust och upplevelsen att skapa tillsammans, vilket inte minst manifesteras i projektet Art Van där hon skapar keramik tillsammans med andra och använder en ombyggd ”camper-van” som bas.

20 juli: Karl-Johan Johnsson

Karl-Johan Johnsson är fotbollsmålvakt från Ränneslöv som debuterade i Sveriges A-landslag 2012, och nu senast i EM-truppen. Med fotbollsrötter i HBK har han spelat i olika europeiska klubbar där den nuvarande är FC Köpenhamn. Idag ska vi givetvis prata om hans fotbollskarriär, varför man väljer att bli just målvakt och hur trevlig förbundskaptenen Janne Andersson egentligen är.

27 juli: Matilda Ewaldh

Matilda Ewaldh från Ålstorp är den första kvinnan på 25 år som tagit en plats i det svenska kocklandslaget. Trots sin ringa ålder på 24 år har hon jobbat i flertalet kök på välrenommerade restauranger runt om i Sverige och drivs av experimentlustan i sin matlagning. Allt för tidigt förlorade Matilda sina föräldrar, men tack vare sin familj och kärleken till maten ser hon på livet med stor aptit och framtidstro.

3 aug: Anders Einarsson

Anders Einarsson är sedan augusti 2019 kommunchef i Laholm. Med flertalet chefsuppdrag i ryggen, senast kommunchef i Bollebygd kommun, ser han på sitt uppdrag i Laholm som fullt av möjligheter tack vare förutsättningarna som kommunen bjuder på. Idag får vi reda på vad han helst gör en ledig dag och vilka chefsegenskaper chefen själv tycker är viktigast.

Sökresultat: