UNNA DIG EN SENSOMMAR I LAHOLM

Sensommaren har anlänt och vi går från heta sommardagar till klar och frisk luft. Vi bjuder på upplevelser som håller kvar känslan av sommar lite, lite längre. Ta härliga promenader i skog och mark eller ett svalkande dopp i hav och sjö. Upptäck Laholm från cykelsadeln, eller från golfbanan. Shoppa i unika butiker och upplev den lilla staden med de stora konstverken. Ta del av skördetiden med ett besök i våra överfyllda gårdsbutiker eller upptäck spännande historiska platser på landsbygden. Ta en dag, en helg eller längre och kom och besök oss. Här nedan kan du ta del av våra tips på hur du kan unna dig en sensommar i Laholm.

GOLF FÖR ALLA SMAKER

Långgolf, äventyrsgolf eller fotbollsgolf? Eller varför inte testa på frisbeegolf?
Här erbjuds du ett brett utbud av olika golfuppleveser.

Välj en dag med golf på någon av våra golfbanor eller boka en helg med spel på båda. Laholms Golfbana och Skogaby Golfbana erbjuder fina golfrundor på vackra parkbanor perfekt för paret eller kompisgänget att umgås på. 

Boka din nästa golfupplevelse på: Skogaby GK, Laholms Stadshotell eller på Lögnäs Gård.

Är du sugen på att testa på andra golfaktiviteter hittar du footgolf, discgolf, trädgårdsgolf och minigolf bara några kilometer från varandra. 

Minigolf hittar du på flera platser i kommunen. I Skummeslövsstrand på Beach Club Skummeslöv och i Mellbystrand på Mellbystrands camping och Delfinen.

 

VANDRA I SENSOMMARLANDSKAP

Kom ut i naturen och njut av lugnet och det vackra böljande landskapet som Laholm har att erbjuda. Nu tar naturen sina sista sommarandetag och böjar så sakta gå mot höst och färgsprakande färger.

I Laholm kan du vandra utmed vår 12 kilometer långa kust och höra havet bölja. Ta dig genom vackra bokskogar högt uppe på Hallandsåsen eller upplev det skiftande landskapet när du går längs Hallandsleden. Upptäck kulturlandskap och blomstrande ljunghedarI Laholm hittar du både utmanande leder och familjevänliga stigar. Läs mer HÄR för att inspireras av våra olika naturområden.

Boka din nästa vandringsupplevelse påLögnäs Gård. 

 

UPPTÄCK LAHOLM FRÅN CYKELSADELN

Att upptäcka Laholm från cykelsadeln är fantastiskt. Cykla genom härliga och varierande landskap, upplev fart och fläkt nerför Hallandsåsen eller ta dig fram på snirkliga stigar.

I Laholm har du möjligheten att uppleva alla sorters cykelupplevelser. Ta en tur på den nationella cykelleden Kattegattleden som tar dig längst med vår vackra kust, eller ta dig ut på landsbygden och ta dig fram på böljande landsvägar. 

I de norra delarna av kusten hittar du två MTB-leder. Buktenbanan är en 12 kilometer lång märkt led som erbjuder familjevänlig mountainbikecykling i det strandnära naturreservat. Du hittar även en grön led på cirka en kilometer, som passar utmärkt för barn och nybörjare.

Gillar du mer fart och fläkt så är Hallandsåsen och Våxtorp platsen att åka till. Vallåsen bikepark erbjuder downhill i världsklass och äventyrsparken Kungsbygget har inte bara äventyr på höga höjder, här finns även en cykelpark. Som om det inte vore nog hittar du även Sveriges första BMX-hall bara några kilometer från anläggningarna 

Boka ditt nästa cykeläventyr på: Lögnäs Gård.

 

12 KILOMETER SANDSTRAND

Förläng sommarkänslan längs en av Sveriges längsta sandstränder med salta bad, skiftande natur och spännande utflykter. Den 12 kilometer långa sandstranden i Laholm är full av mysiga platser väl värda att besöka.

Till badorterna Mellbystrand och Skummeslövsstrand har folk rest på sol- och badsemester i över 100 år. Hit kan du komma och koppla av och njuta av sensommarvärmen med ljumma dopp i det långgrunda havet eller vackra solnedgångspromenader längs stranden. Paddla SUP längs med Lagan och slå dig ner i det vackra dynlandskapet och se det vackra skådespel som Lagaosets bjuder på eller surfa ute på havet bland de vilda vågorna. Ta dig ut på bryggan i Skummeslövsstrand och njut av den slående utsikten eller låt dig inspireras av maten från de lokala restaurangerna, Strandhotellet, Strandpensionatet och Solstickan. Upptäck den strandnära och karga naturen på Hökafältets naturreservat i norra Mellbystrand eller de gamla sandhedarna i Norra- och Södra Skummeslövs naturreservat.

SHOPPA I LAHOLM

Sensommaren är den perfekta tiden att unna dig en utflykt, för dagen, över helgen eller kanske till och med en långhelg. I Laholm kan du fylla din dag med shoppingupplevelser i små unika butiker i stan såväl som på vår vackra landsbygd. Upptäck välfyllda gårdsbutiker, originella loppisar, mysiga caféer och ljuvliga små butiker.

I vår vackra anrika stadskärna finns en mängd olika mysiga caféer, trevliga restauranger och flertalet unika butiker att shoppa loss i. Här hittar du allt från klädaffärer för stora och små till väsk- och inredningsbutiker. Ta en kaffe på något av caféerna runt något av torgen eller avnjut en trevlig middag i trivsamma miljöer.

Tar du dig utanför staden och ut på landsbygden hittar du även där en mängd hemtrevliga och unika butiker , mysiga små loppisar och ett hav av gårdsbutiker med närproducerade produkter. Sensommaren är den perfekta tiden på året för en kulinarisk resa genom det sydhalländska landskapet. Provsmaka dig fram bland välfyllda skafferier med produkter direkt från skogen och myllan, alla framtagna med kärlek.

Varför inte ta ett stopp hos några av alla våra gårdsbutiker: Magnus Magnusson, Lilla håddanPotatispågarna Uhlin, Skottorps mejeri, HGs biodling, Skogaby lantbrukAhlamossens vilthägn, Olssons vilt, Dönardalen, Ulvereds, Månstorps Gård och Fåglasång gård för att nämna några.
Fler tips på gårdsbutiker hittar du HÄR.

Men det är inte bara i Laholm som välsmakande produkter finns utan hela Halland bjuder in till skördetid. Under Skördetid i Halland samlas tips på caféer, restauranger och gårdsbutiker att besöka under augusti till oktober.

 

DEN LILLA STADEN MED DE STORA KONSTVERKEN

Laholm – ”den lilla staden med de stora konstverken” med sin gamla pittoreska stadskärna, rika historia och till bredden fylld med offentlig konst är väl värt ett besök. Likaväl som de vackra och unika gallerierna och de spännande historiska besöksmålen på landsbygden.

I den lilla staden Laholm hittar du en mängd offentliga konstverk som pryder stadskärnan. Ta dig runt på egen hand och upptäck stora som små konstverk eller gå en guidad tur på Nordens enda museum för teckningskonst, Teckningsmuseet. Hishults Konsthall är en annan väldigt vacker och välkänd konsthall med park som du hittar i sydöstra delen av kommunen. I idylliska Ysby hittar du MEK Galleri.

Laholm är Hallands äldsta stad vilket också syns i den gamla stadskärnan Gamleby med sitt gamla gatunät, oregelbundna stadsplanering och pittoreska hus. Ett stenkast från stadskärnan kan du också besöka Lagaholms slottsruin, en plats intill Lagans brus som varit viktig i flera tusen år.  Tar du dig ut på landsbygden och följer Hallandsåsens norra sluttning kan du uppleva en nästan 3000 år gammal bronsåldersgrav, Lugnarohögen . Lugnarohögen är en gammal skeppssättning som du även kan gå ner och besöka genom en underjordisk gång.

 

Hitta ditt nästa boende i Laholm HÄR

 

Även om semestern för många nu är slut så finns där mycket att se, upptäcka och uppleva längs med Hallands långa kust. När du ändå är på besök i Laholm får du inte missa att besöka resten av Halland. Packa badkläderna, tjocktröja och kom hit för skogsäventyr, stadsmys och dopp i salta sensommarvågor!

Sökresultat: