Havet och stranden

Sveriges längsta sammanhängande sandstrand

Laholms 12 kilometer långa sandstrand sträcker sig från Båstad i söder till Lagans mynning i norr. Kommunens två badorter Skummeslövsstrand och Mellbystrand är mycket populära under sommaren. Stranden skiftar också i karaktär – i de södra delarna är sanden mer kompakt och hård, i de norra mer mjuk och lös.

God tillgänglighet 

Vid Ejdervägen, i södra Mellbystrand, finns såväl handikapptoalett som omklädningshytter.

Naturistbad

I norra Mellbystrand, utmed naturreservatet Hökafältet, finns ett naturistbad. Det är en familjär och mycket omtyckt strand med sanddyner utöver det vanliga.

Camping 

Camping är endast tillåten på de campingplatser som finns i området. I övrigt är camping inte tillåten väster om E6:an.

Hundar på stranden 

Vid Kattvägen i norra Skummeslöv finns kommunens hundstrand. Här kan din hund bada under perioden 1 maj–15 september när övriga delar av strand och dyner är stängda för hundar. Hunden skall vara kopplad under perioden 1 mars–20 augusti och du skall alltid plocka upp efter din hund.

Vind- och kitesurfing 

Det är dock inte enbart salta bad som lockar folk till kusten. Laholmsbukten anses vara en av Sveriges bästa vindsurfingplatser. Särskilda vindsurfingzoner har inrättats på stranden till gagn för såväl badande som surfare. Oftast är bukten en trygg plats att ge sig ut på med bräda och segel, men vid frånlandsvind bör man vara försiktig så att inte vindarna skickar ut brädseglaren långt från land.

Vattenskoter 

På ett avgränsat område söder om Ejdervägen är det tillåtet att köra vattenskoter under perioden 1 juni–15 september kl 09:00–19:00.

Hästar på stranden

Under perioden 1 maj–15 september får inga hästar vistas på stranden.

KONTAKT

För mer information om stranden, kontakta Turistbyrån: 0430-154 50, turist@laholm.se

Sökresultat: