Varmt välkomna till det traditionsenliga nationaldagsfirandet i Laholms stadspark med flagghissning, tal, underhållning, aktiviteter och utställare. För mer information (och ev. ändringar), se vårt Facebook-evenemang Nationaldagsfirande i Laholms stadspark! 

Programmet för scenen och händelser i parken:

Mat, dryck, mängder av utställare, workshopar och försäljning i vår vackra stadspark. Varmt välkommen!

Scenen

10.00 Barnteater: I Aisopos värld.

10.45 Kulturskolan uppträder.

11.45 Manskören sjunger nationalsången.

12.00 Flagghissning och tal av kommunfullmäktiges ordförande Eric Semb.

12.15 Ränneslövs folkdansgille.

12.45 Laholms sommarspel ger en glimt av sommarens föreställningar.

13.00 Kulturskolan uppträder.

14.00 Musikunderhållning av duon Leende blommiga grabbar.

Parken

10.30 Bind din blomsterbukett hos Ebbas gröna som ställer ut uppe vid Ebbaredsstugan. Kostnad 100 kr. Hos Ebbas gröna får även alla barn kostnadsfritt så en solros som man får ta med sig hem och sköta om.

11.00 Skapa med snäckor, blad, kottar och stenar med illustratören Kristina Digman som gjort böckerna om Flora. Introduktion av Kristina kl.11.00 och därefter drop-in i mån av plats. Från 4 år.

12.15 Naturspaning vid fjärilsängen. Spana efter småkryp och blommor på ängen i stadsparken. Ett arrangemang för barn där vi upptäcker tillsammans. Samling vid Laholms kommuns tält.

Teatervandring

11.00, 12.30 och 13.15. Gå med på teatervandringar i parken med kulturskolan vid tre tillfällen! Mer information i parken.

Kommuntältet bakom scenen

10.00–15.00 Prata med stadsträdgårdsmästaren Anne om kommunens planer att låta gräsytor i Laholm växa samt skötselplanen och förvaltningsmetoder.

10.00–15.00 Avfallsenheten berättar om källsortering och hur vi kan bli bättre på återvinning av material för att undvika förbränning.

Kulturkullen

Biblioteket, Gamla krukmakeriet, Teckningsmuseet och KomTek har flyttat till kullen ovanför scenen för en dag. Här på ”kulturkullen” kan du prova att uttrycka dig på olika sätt med naturen och hållbarhet som inspiration.

Annat kul under dagen

• Ansiktsmålning hos Länsförsäkringar vid vattentornet.

• Testa på HLR, ”Heimlich” och fingeravtryck hos MBU (Människan bakom uniformen) vid vattentornet.

• Prova på tennis och pingis vid tennisbanorna och servehallen.

• Tävlingar, erbjudande, uppvisningar hos flera av utställarna under hela dagen. Härlig mat- och fikaservering hittar du både uppe vid vattentornet och lekplatsen i år!

Sökresultat: