Här har vi samlat åtta lokala miniguider eller ”minidestinationer”, som vi väljer att kalla det. Minidestinationerna består av tips och utflyktsmål till en eller flera mindre orter i Laholms kommun, där vi har plockat fram våra bästa smultronställen och givna besöksmål i varje ort. Ska du spendera en dag i Laholms kommun men vet inte riktigt vad du ska göra? Då är det perfekt att använda eller bli inspirerad av miniguiderna!

Minidestination: Hishult-Kornhult

Res i Laholms kommuns vackra inland och besök Hishult-Kornhult! Orten har en fantastisk blandad natur med öppna slätter, skogar, sjöar och porlande åar. Förutom vacker natur erbjuder området bland annat konsthall, blomsterpark, unika caféer och restauranger och mysiga övernattningsalternativ. Hishult och Kornhult andas välkomnande vänlighet!

Minidestination: Mellbystrand-Skummeslövsstrand

Välkommen till en av Sveriges längsta sammanhängande sandstränder! 12 km sandstrand välkomnar dig när du besöker Mellbystrand och Skummeslövsstrand. Utmed stranden finner du ett härligt utbud av aktiviteter, restauranger, caféer och strandnära boende! Här går även den nationella cykelleden Kattegattleden. Listan kan göras lång och därför har vi samlat allt det bästa i denna miniguiden!

Minidestination: Knäred-Mästocka

Välkommen till Knäred-Mästocka och storslagen historia och natur. Knäred är en historisk plats med många minnesmärken från drabbningar mellan svenskar och danskar. Mässtocka bjuder på vacker ljunghed. Krokån i Knäred med Kvarnfallet och den vackra gamla kvarnen får en att tappa andan, lika så det ståtliga Flammafallet med sin trappstegsformation. Natur och historiska platser blandas med härliga lokala butiker, caféer och riktigt bra gårdsrestauranger. Räcker det verkligen med en dag här?

Minidestination: Våxtorp

Välkommen till fartfyllda aktiviteter och äventyr i Våxtorp med omnejd! Åk zipline ner för Hallandsåsens norra sluttning, åk rodel eller testa att klättra i upzone-banan! Här finner du ett cykel-Mecka med flera nerfarter för mountainbike, vackra och utmanande landsvägar och en inomhusbana för BMX. Mellan allt äventyr hittar du surdegsbageri, restauranger signerade av matkreatörer, makalösa inredningsbutiker och en praktfull plantskola. Tro det eller ej men denna lilla presentationen är bara början!

Minidestination: Ysby-Hjörnered

Bara några kilometer från centrala Laholm kommer du till samhället Ysby. Här möts du av ett mysigt litet samhälle med ett café i den gamla lanthandeln, byns mysiga affär och storslagen natur och historia. Mäktiga Karsefors kraftverk och dammbyggnaden bjuder ibland på väldiga vattensläpp när luckorna öppnas. Ännu mer häpnadsväckande är vackra Hjörnered som ligger några kilometer från Ysby. Här breder sig ett vackert konstgjort sjösystem fram och erbjuder en mängd olika friluftsaktiviteter såsom vadning, fiske, kanot och mycket mer!

Minidestination: Lilla tjärby-Veinge

Lilla tjärby, Veinge och Genevad, här breder slätten ut sig och bildar ett vackert landskap med vackra vyer. Visste du att Ulf Lundell skrev låten “Öppna landskap” efter att ha inspirerats av vyerna utmed väg 117 (nuvarande väg 15) mellan Genevad och Veinge? (Han skriver själv om det i texthäftet till samlingsboxen ”Livslinjen”.) Så, lever landskapet upp till hajpen? Varför inte undersöka det själv och ta en tur till området? Utöver de vackra vyerna hittar du gårdsbutiker, prisat mathantverk och historiska platser!

Minidestination: Hasslöv-Skottorp

Vid foten av Hallandsåsen möts du av samhället Hasslöv, här finns en historia med en 2800 år gammal bronsåldersgrav att besöka och upptäcka. Den mäktiga bokskogen erbjuder härlig vandring med milslånga utsikter. Vidare i Skottorp finns ännu en historisk pärla i form av Skottorps slott. Utöver alla historiska platser finns det många trevliga små butiker och lokala hantverksbutiker i området som är väl värda ett stopp på utflykten!

Minidestination: Laholm

I Hallands äldsta stadskärna Laholm kan du njuta av konst och kultur i mängder. Laholm är trots allt känt som ”den lilla staden med de stora konstverken” med all sin offentliga konst i staden.
Utöver konst och kultur ligger den vackra stadsparken bara ett stenkast från stadens centrum. I stadskärnan hittar du lokala butiker med ett härligt utbud av både lokala och välkända märken. Varför inte ta ett besök på något av caféerna eller restaurangerna mellan all kultur och shopping? Hinner du inte med allt på en dag (vilket är förståeligt) hittar du hotell, vandrarhem och ställplatser på behändigt avstånd.

Sökresultat: