Minidestination: Mellbystrand-Skummeslövsstrand

I Laholms kommun hittar du en av Sveriges längsta sandstränder – 12 kilometer, från Båstadgränsen i söder till Lagans mynning i norr. Laholmsbukten är verkligen det perfekta stället för hela familjen. I de södra delarna är havet mycket långgrunt, vilket passar familjer med små barn. I norra Mellbystrand är sanden mjuk och lös, och i Skummeslövsstrand mer kompakt och hård. Välj själv!  

I Skummeslövsstrand, nedanför Stora Strandvägen, finns en 120 meter lång badbrygga med en tillgänglighetsanpassad ramp på sidan. Skulle du bli trött på att bada i havet finns det en tempererad utomhuspool i Skummeslövsstrand, precis uppe i sanddynorna, samt en på Delfinen i Mellbystrand.   

I norra Mellbystrand ligger Hökafältet, ett naturreservat med flera olika vandringsleder och en mountainbikeled. Reservatet har toaletter, grillplatser och ett utegym. Även Skummeslövsstrand har naturreservat, som Svarvareskogen, där det finns olika motionsslingor och en ny mountainbikeled.   

Utmed Stora Strandvägen i Skummeslövsstrand finns ett flertal restauranger, som Poco Loco, Beachclub pizzeria och Strandkanten (Strandpensionatet). Även nere på själva stranden finns det verksamheter som håller öppet under sommaren och erbjuder både aktiviteter och mat. Intill Stora Strandvägen ligger också kommunens största lekplats – här finns stora och små gungor, roliga klätterställningar, fotbollsmål, bouleplaner, bänkbord, toaletter och en fast utomhusgrill. En perfekt mötesplats för hela familjen, gammal som ung.

Letar du efter aktiviteter och restauranger i Mellbystrand är det Kustvägen som gäller. Här finns olika restauranger att besöka under sommaren, allt från riktigt bra hamburgarhak till pizzerior och à la carte. Bland populära aktiviteter kan nämnas padel, minigolf och trädgårdsgolf. Det senare tillhör Strandhotellet – den anrika byggnaden från 1927.
 
På stranden nedanför Kolonivägen hittar du det bästa stället att vindsurfa på. Just här finns det sommartid en mängd olika aktiviteter att välja på, som bland annat volleyboll och blokart. Glassbarer hittar du från norr till söder längs med hela kusten. Skulle du vilja stanna här en natt eller två hittar du fina campingplatser, ställplatser, tältplatser, B&B och stugor att hyra, både i Mellbystrand och Skummeslövsstrand.  

Som om allt detta inte vore nog så hittar du också populära gårdsbutiker, caféer, loppisar och inredningsbutiker bara någon få kilometer från kustremsan i Åmot och Mellby.

Sökresultat: