LAHOLM FRÅN CYKELSADELN

I Laholm finns det mycket att upptäcka och uppleva från cykelsadeln.

MOUNTAINBIKE

Vallåsen Bike Park är en cykelpark som erbjuder utförscykling på Hallandsås nordsluttning. En sittlift tar cyklisterna upp till toppen och det finns sedan nio spår i fyra olika svårighetsgrader att välja på vägen ner. Familjer, nybörjare, experter, crosscountry-cyklister… alla är välkomna att njuta av härlig cykling.

Förutom lederna på Vallåsen Bike Park, finns det idag få uppmärkta stigar för mountainbikecykling i Laholms kommun. Men möjligheterna för fin stigcykling är stora och kommunen, näringslivet och ideella krafter har som ambition att skapa fler leder för mountainbike.

REKREATIONSCYKLING OCH KATTEGATTLEDEN

För dig som vill uppleva strand och hav, böljande landsbygd, insjöar och skog från cykelsadeln är möjligheterna till trevliga cykelturer stora. Det finns bilfria cykelvägar mellan flera av kommunens orter och vi har ett nät av lugna, välhållna vägar och grusvägar att cykla på. Välkommen att kontakta Turistbyrån för mer information. Kattegattleden är Sveriges första nationella turistcykelled. Den är 39,5 mil lång och går från Helsingborg i söder till Göteborg i norr. I Laholm följer Kattegattleden havet och du passerar gemytliga kustorter som Mellbystrand och Skummeslövsstrand.

LANDSVÄGSCYKLING

Landsvägscyklister har i många år samlats i Laholm för träningsturer och cykelläger. Vårt vägnät erbjuder varierad och naturskön cykling på asfalterade småvägar. Hallandsåsens sluttningar utmanar med rejäla klättringar och ger chans till cykelturer med många höjdmeter.

Under fliken ”Kartor landsvägscykling” hittar du 12 förslag på cykelturer på och runt Hallandsåsen. På Turistbyrån finns en karta med samtliga turer presenterade. Den finns också i digital form under fliken ”Kartor landsvägscykling”.

Sökresultat: