Minidestination: Knäred-Mästocka

Minidestination: Knäred-Mästocka

Orten Knäred är naturskönt belägen på båda sidor av Lagan, med huvuddelen av småhusbebyggelsen på den norra sidan. Här finns ett flertal vackra och varierande vandringsleder. De flesta utgår från Knäreds idrottsplats. Vid idrottsplatsen hittar du också Flammabadet – ett populärt utomhusbad som har öppet under sommarhalvåret. Härifrån kan du via Lagan paddla kanot till Hjörneredssjöarna 
 
Inne i de centrala delarna av samhället hittar du en rad olika butiker och verksamheter, bland annat en inredningsbutik, secondhandbutik, järnhandel, ljusverkstad, mataffär och några restauranger och caféer.
 
Fisket på orten är bra – testa gärna Krokån eller Sunnedamms sportfiske. Det senare tillåter endast flugfiske.  
 
Knäred har ett flertal historiska byggnader. Bollaltebygget, till exempel, är en välbevarad bondgårdsmiljö från 1700-talet, och intill det brusande Kvarnfallet ligger en 400 år gammal prästgårdskvarn. Runt om kvarnen finns ett härligt naturområde med vandringsleder och grillplatser.  
 
Fortsätter du norrut från samhället Knäred kan du ta dig till det mäktiga Flammafallet. Det är inte fallet i sig som är det mest imponerande, utan den slående trappstegsformationen som vattnet faller nerför. Andra naturupplevelser som är väl värda att besöka är naturreservatet Mästocka ljunghed. Under augusti månad slår ljungheden ut och färgar hela slätten lila. Besöker du platsen en varm sommardag kan du ta ett dopp i Björsjö, som ligger precis intill reservatet. Badplatsen är utrustad med vindskydd, grillplats, lekplats och servicehus. Här förbi går även Hallandsleden. Vill man avsluta sin utflyktsdag med en riktigt god middag är Ulvereds Hjorthägn ett givet besök. Det lilla gårdsslakteriet tar med dig på en härlig smakresa med egenproducerade råvaror. Blir matkoman för påtaglig finns här även fina övernattningsmöjligheter. 

Sökresultat: