Höstmys i Laholm

Hösten är här med sin trolska morgondimma, krispiga luft och sina vackra färgskiftningar –  den perfekta tiden för att ta lite extra hand om och investera i sig själv och sina nära. I Laholm ligger fokus på mys, avkoppling och aktiviteter som gör gott för kroppen och själen den här hösten. Njut av vandring i vacker natur, berikande besök på museum och bibliotek, en upplyftande föreställning på teatern, en avkopplande stund på spa eller en smakrik upplevelse hos bygdens caféer, restauranger och gårdsbutiker.

Här kommer våra 10 bästa tips på mysiga höstaktiviteter:

1. Njut av friluftsliv i vacker natur

Ge din kropp en dos av frisk luft och motion genom att vandra bland barrskog, bokskog, på sanddynor eller uppför Hallandsås där kullar och öppna vyer väntar. Ge dig ut i den krispiga luften och upptäck Laholms fina vandringsleder och promenadstråk – från stranden i väst till skogarna i öst. Ta med dig vännen eller familjen ut på en uppiggande utflykt i naturen och passa även på att använda någon av alla fina grillplaster som finns utplacerade i våra naturområden.

Här listar vi 5 tips på vackra naturområden med grillplatser:

 

2. Ta ett uppfriskande kallbad i hav eller sjö

Ett uppfriskande kallbad sägs ha många positiva effekter för både kropp och knopp. Här i Laholms kommun rekommenderar vi kallbad från den 120 meter långa badbryggan i Skummeslövsstrand eller vid bryggorna i Glänninge sjö, Gatesjön och Sjöaltesjön. Om du vill bättra på upplevelsen av ditt kallbad med en härlig stund i bastun så kan du vända sig till Strandhotellet i Mellbystrand.
Deras bastu, som ligger nedanför Strandhotellet, är placerad uppe i sanddynorna.

 

3. Unna dig en värmande spaupplevelse

Är du också i behov av lugn och fullständig avslappning i höst? Då kan det vara extra härligt att unna sig en värmande spaupplevelse. Tänk dig känslan av att gå runt i en mysig morgonrock och sen ta en avkopplande stund i en massagestol eller bastu, eller kanske ett dopp i en uppvärmd pool. Stunder som dessa kan få dig att koppla bort omvärlden och gör att du tankar upp med ny energi. Här i Laholms kommun kan du njuta av spaupplevelser hos Hotell & SPA Lögnäs Gård och Hotell Villa Sol Solstickan Mellbystrand.

 

4. Bli berikad av konst på Teckningsmuseet

På Hästtorget i centrala Laholm ligger Teckningsmuseet som är Nordens enda museum för teckningskonst. Här visas tillfälliga utställningar med nordiska och internationella konstnärer, samt verk ur den egna samlingen. Den 15 oktober är det vernissage för utställningen ”Pop Life” som är en samtida grupputställning med sju europeiska konstnärer. Utställningen pågår till den 29 januari 2023. En trappa ner i Teckningsmuseet hittar du tecknarateljén där barn och vuxna kan skapa fritt och få utlopp för sin kreativitet i en vacker och inspirerande miljö. För mer information om vad som händer på museet klicka HÄR. 

 

5. Upplev harmoni och lekfullhet i vattnet

Folkhälsocentrum erbjuder både harmoni och lekfullhet för hela familjen. Här finns bland annat fyra bassänger, bubbelpool, friskvårdsgym och café där alla åldersgrupper kan aktiveras och stimuleras. Här finns leksaker och rutschbanor till barnen, och Folkhälsocentrum har massor av verksamheter i gång i form av exempelvis simskola och vattengympa. För mer information om öppettider och vad som är på gång, klicka HÄR.

 

6. Upptäck böckernas magiska värld

Besök Laholms stadsbiblioteks mysiga avdelningar och upptäck böckernas magiska värld, allt i en härligt fräsch och kreativ miljö. Låna böcker, ljudböcker, tidskrifter eller filmer eller stanna kvar en stund och ta en fika samtidigt som du läser en bok i lugn och ro. Håll utkik på Biblioteken i Laholms webbplats HÄR för att läsa mer om vad som händer i höst.

 

7. Bli upplyft av liveunderhållning

Laholms teater lever upp som aldrig förr, och programmet för hösten innehåller allt ifrån stand-up med Johan Glans, Måns Möller och Carl Stanley till föreställningar som ”Musikal 100 år” och en keltisk julkonsert med West of Eden. Höstens utbud på Laholms teater hittar du HÄR.

 

8. Skäm bort dig själv med lite shopping

Hösten är en passande tid för att strosa runt bland våra mysiga och unika butiker både i centrum och ute på landsbygden. Den varma tjocktröjan, de fotriktiga skorna och den ikoniska väskan – allt till olika prisklasser beroende på plånbok och preferens. För att ta del av hela utbudet av butiker i Laholms kommun, klicka HÄR.

 

9. Låt dina smaklökar stimuleras

Här i Laholm hittar du intima och mysiga restauranger i charmiga miljöer med personlig service och fantastiska råvaror. Köttet är mört, fisken mjäll att den släpper från benet, grönsakerna blancherade och du känner hur det riktigt vattnas i munnen. Att få äta vid ett dukat bord och överlåta matlagningen till någon annan, ett proffs, är verkligen lyxigt och avkopplande, och utbudet av restauranger hittar du HÄR. I Laholm finns det också ett fint utbud av gårdsbutiker där du kan köpa med dig massor av godsaker att avnjuta tillsammans med någon som du tycker mycket om.

 

10. Frisk luft och aktiva upplevelser

Kungsbygget Äventyrspark på Hallandsås kan du njuta av frisk luft och aktiva upplevelser i härliga skogsområden med en underbar utsikt. Här kan du verkligen känna dig levande när du utmanar dina rädslor och känner hur det kittlar till i magen när du exempelvis testar höghöjds- eller rodelbanan.

Hos Vallåsens Disc Golf hittar du 18 korgar i vacker skog och ängsmark. Discgolf är en rolig utomhusaktivitet som hela familjen kan njuta av tillsammans. Reglerna är enkla – din disc ska i korgen på minst antal kast.

Ett annat sätt att njuta av den friska luften och samtidigt vara aktiv är att ge sig ut på golfbanan. På Laholms Golfklubb finns det tre golfbanor: en klassisk parkbana, en parkbana med kuperad terräng samt en korthålsbana. På Skogaby Golfklubb finns en medelsvår skogs- och parkbana som utmanar både nybörjare och mer drivna spelare.

 

Sökresultat: