Njut av hösten i Laholm

Hösten är här, med allt vad det innebär i form av färger, smaker och härligt krispig stämning. Njut! Här är Visit Laholms bästa tips:

1. Utforska våra höstfärgade naturreservat 

Laholms kommun har över trettio naturreservat. Det är bara att välja och vraka! Vill du åt lövens prakt rekommenderar vi Osbecks bokskogar ovanför Hasslöv, Svarvareskogen i Skummeslövsstrand eller Oxhult väster om Hishult.

2. Småstadsshoppa trendigt höstmode 

Laholms pittoreska stadskärna är full av unika butiker. Parkera (gratis) vid Stortorget eller Hästtorget. Ni som tar bussen och hoppar av vid Laholms busstation når innerstaden till fots på fem minuter.

3. Uppfriskande höstpromenad vid Lagaoset

Lagaoset, där ån Lagan rinner ut i Laholmsbukten, är bländande vackert året om. Höga sanddyner, hav och skog.

4. Välsmakande skördefest hos våra gårdsbutiker 

Bygdens mysiga gårdsbutiker är fulla av lokalt producerad mat: Skottorps mejeri, Dönardalens delikatesser, Ahlamossens vilthägn, Ulvereds hjorthägn m.fl. Ge er ut på en höstturné!

5. Mountainbike-äventyr på Hökafältet

På Hökafältet i Mellbystrand hittar du mountainbikeleden Buktenbanan. Det är en 12 kilometer lång märkt led som erbjuder familjevänlig mountainbikecykling i det strandnära naturreservatet.

6. Kabelskåpsvandring i Laholms innerstad

16 kabelskåp i Laholms stadskärna har klätts in med fotografier som speglar skåpets omgivningar i gångna tider. Denna historiska återblick är en del av det kulturhistoriska projektet ”I backspegeln” som är ett samarbete mellan kulturenheten på Laholms kommun och Södra Hallands Kraft.

7. Konstupplevelser

Vad är mer givande en regnig (och solig för den delen) höstdag än att besöka ett av bygdens museum eller konstgallerier? Teckningsmuseet vid Hästtorget, Rådhuset vid Stortorget, Stadshusgalleriet och Konsthallen Hishult är några tips.

Sökresultat: