Minidestination: Hishult-Kornhult

Hishult ligger sydöst om centralorten Laholm. Smedjeån flyter vackert genom samhället och landskapet runt om består till stor del av skog. Någon kilometer utanför ortens centrala delar ligger Oxhultasjön. Mitt ute på en udde i sjön finns den gamla sätesgården Sjöboholm, som har rötter i medeltiden. Vandra omkring på den vackra udden och njut av historiens vingslag. Slå dig ner på en lämplig plats och dyk ner i fikakorgen. Har du inte med dig fika så kan du sommartid besöka Café solstrålen som bjuder på hemlagad fika för alla, ekologisk, vegansk och “raw”. Mitt inne i byn finns även ett Ica. 

Ett omtalat ställe som verkligen är värt ett besök är Konsthallen Hishult, eller ”lilla Louisiana”, som det också kallas (efter det berömda danska konstmuseet). Njut av spännande utställningar och den unika skulpturparken och trädgården med över 400 rhododendron-buskar.

Vidare in mot samhället Hishult kan du besöka Gammelgården som är en välbevarad, fyrlängad 1700-talsgård med ryggåsstuga. Gammelgården är öppen för visning under sommarhalvåret.  

Mitt i Hishult finner du tre olika vandringsleder som tar dig genom skog, mark och över den vackra Smedjeån. Fortsätt sedan din färd till Kornhult, där den gamla kvarnen ligger. Kvarnen i Kornhult är under säsong ett härligt utflyktsmål där du kan äta närproducerad mat direkt från gården, handla på loppis eller i den lilla väldoftande teboden. Kvarnen har ett gediget program under sommaren med både underhållning och temadagar för familjen. Vill du runda av din vistelse med ett bad så finns Store sjö, med badstrand och lekplats, bara någon kilometer från Kornhult.

Sökresultat: