Grill- och picknickplatser

Vad sägs om en fika på stranden, en grillad korv i skogen eller en Dagobertmacka vid badsjön? Vi har listat kommunens bästa grill- och picknickplatser.

Hökafältet

Hökafältet i norra Mellbystrand är ett för Halland och hela landet värdefullt sanddynsområde med såväl öppna dynområden som våtmarker och trädklädda sandmiljöer på ca 400 ha. Reservatet bjuder på härliga vandringar över öppna sanddyner och genom sluten tallskog. I reservatet tar du del av ett rikt växt- och djurliv som präglas av den sandiga miljön. Här finns grillhus, bänkbord, toaletter och soptunnor.

Osbecks bokskogar

Osbecks bokskogar ligger på Hallandsåsens nordsluttning och omfattar ca 270 ha. Skogarna har gamla anor och tillhör några av landets mest värdefulla lövskogsområden. Här upplever du porlande skogsbäckar, källsprång och sumpskogar. Här finns grillplatser, bänkbord och toaletter.

Glänninge sjö

Glänninge sjö är en välbesökt badsjö med sandstrand och hopptorn som är belägen i de centrala delarna av Laholm. Sjön har en särskild avskärmad badplats för de mindre barnen, och alldeles intill finns en parkering. Här finns grillplatser, bänkbord, toaletter och soptunnor.

Björsjön

Björsjön intill naturreservatet Mästocka Ljunghed är en vackert belägen, barnvänlig sjö med sandstrand. Den ligger vid vägen mitt emellan Knäred och Halmstad. Parkering hittar du cirka 200 meter ifrån sjön. Här finns grillplatser, bänkbord, toalett och soptunnor.

Hjörneredssjöarna

Hjörneredssjöarna är ett konstgjort sjösystem som bildades när Lagan dämdes upp vid Skogaby och försatte byn Hjörnered under vatten. Hjörneredssjöarna sträcker sig från Knäred till Skogaby och är i dag känt för sitt natursköna friluftsliv. Hit kommer du för att fiska, vandra, bada, paddla kanot och tälta. I området finns grillplatser, bänkar, toaletter och soptunnor.

Kvarnfallet i Knäred

Det brusande Kvarnfallet i Knäred är en naturskön plats där du kan fika, grilla, bada eller bara sitta och beundra Krokåns flöde förbi den drygt 400 år gamla prästgårdskvarnen. I närheten hittar du en stor parkering (gå över bron vid parkeringen för att nå den stora grillplatsen som ligger nere vid ån, mittemot kvarnen.) Här finns grillplats, bänkbord, toaletter och soptunnor.

Skummeslövsstrand

Stranden i Skummeslövsstrand är en mycket populär badplats under sommaren. Här finns gott om plats och sanden är kompakt och hård, vilket gör den lämplig att promenera eller cykla på. I likhet med grannorten Mellbystrand har du vacker utsikt ut mot havet och Bjärehalvön, och i ögonvrån tronar Hallandsås höjder. Här finns bänkbord, toaletter och soptunnor.

Gatesjön

Gatesjön är en populär badsjö med sandstrand i utkanten av Skogaby; du hittar den utmed väg 117. Sjön har en avskärmad badplats för mindre barn och intill finns parkeringsmöjligheter. Här finns grillplats, bänkbord, toaletter och soptunnor.

Karsefors

Karsefors naturreservat bjuder på många fina naturupplevelser. Längs med Lagans gamla åfåra hittar du både ädellövskogar och betesmarker. På våren täcker blommande vitsippor marken du går på, och på sommaren kan du njuta av trädens skira grönska. Karsefors är lättåtkomligt med bil och det finns parkeringsmöjligheter intill kraftstationen. I området finns bänkbord.

Oxhultasjön

På en udde i Oxhultasjön ligger resterna av den gamla sätesgården Sjöboholm som har rötter i medeltiden. Omkring 1840 övergavs gården, och nu finns bara ruinerna kvar på två holmar med varsin vallgrav mot landsidan. Platsen vårdas väl och är mycket vacker, och här är det lätt att hitta lämpliga ställen att breda ut fikafilten.Här finns också bänkbord.

Sökresultat: