Föreställning: Lise & Gertrud - Nu är det jul igen

I sin julkonsert ger sig Lise & Gertrud i kast med att sjunga några av våra mest älskade och i viss mån sönderspelade julhits. Låtarna får sig en ordentlig omgång och tolkas på ett helt nytt sätt. Ramberättelsen i konserten kretsar kring sångerna.

"Vi har tittat på hur några av våra mest spelade jullåtar kom till och att vissa av de inte ens var tänkta som julsånger från början. Vi dividerar lite kring det på scenen mellan låtarna. Istället för att äta sig igenom historien som i historieätarna så sjunger vi oss igenom den."   

Efter snart 25 år tillsammans på scenen besitter Lise & Gertrud en avspänd och självklar scennärvaro. Deras tilltal är personligt och de rör sig vigt mellan småputtrigt prat med publiken till starka berättelser. Publikkontakten är direkt och lämnar ingen oberörd.

Lise & Gertrud möttes i en korridor på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm för sådär 33 år sedan. En av de växte upp på landet med närhet till skogar och avskildhet. Den andra i storstan med huvudstadspuls och närhet till… det mesta. De delade en passion för musik i alla dess former och en längtan efter att få uttrycka sig på en scen. De började tolka andras låtar och gjorde dem till sina egna. Det blev starten på duon Lise & Gertrud, två röster och en cello.​​​​​​

Idag tillhör Lise & Gertrud toppskiktet av Svenska scenartister. Med två röster, en cello och ett piano skapar de något alldeles eget och äkta personligt. Deras musikaliska skärpa, vässade humor och generositet gör de unika i sitt slag. Sedan starten 1998 har de producerat över 20 produktioner i eget namn, spelat in 6 CD skivor och 2 DVD:er. Medverkat i otaliga Svenska TV program, allt ifrån Nobelfesten, Svenska riksdagens öppnande till Allsång på Skansen för att nämna några.

Föreställningen är 60 minuter utan paus. 

Du köper dina biljetter på Laholms turistbyrå eller via nortic.se (länken i kontaktrutan). 

 

Tider
16 December - 16 December lör15:00 - 16:00

KONTAKT


  • Telefon: 0430-154 50

PLATS


  • Laholms teater

KARTA

Klicka på kartan för att öppna i nytt fönster

Powered by tellUs

Sökresultat: