Utställning: Gestaltningar av sin tid - svensk modeteckning 1920 - 2020

Teckningsmuseet bjuder på en fashionabel resa genom den svenska modeteckningens historia från 1920 fram till i dag. Med fördjupande texter, originalteckningar och trycksaker bjuds det på historia, estetik och tidsanda, det banbrytande och det vardagliga, i ett samlat grepp om svensk modeteckning.

Modeteckning kan ta form som tryckta illustrationer, reportagebilder och omslag i tidskrifter eller som skisser och förlagor till modekollektioner. I utställningen ser vi exempel på olika slags uttryck i genren. Ambitionen är att ge en bred och relevant men på intet vis heltäckande bild. Vi vill bjuda på en resa i tiden med nostalgi och igenkänning men också nya upptäckter och en inblick i vår samtid. Med kronologiska nedslag åskådliggörs hur modeteckningar har format och gestaltat vår tid för såväl 100 år sedan som idag. Vi får se tidningar, tryck och originalteckningar från några av Sveriges främsta modetecknare genom tiderna. 

Medverkande konstnärer, illustratörer och modeskapare: Göta Trägårdh, Mona Skagerfors, Britta Hedqvist, Brita Ternberg, Kerstin Heintz, Kerstin Lokrantz, Gunilla Pontén, Kerstin Thorvall, Brita Wassdahl, Gunila Axén, Katja Geiger, Lennart Ranghusen, Stina Hagberg, Jane Bark, Gunnel Götesdotter, Tippan Nordén, Mabel Åsbrink, Mats Gustafson, Yngve Eriksson, Tonie Lewenhaupt, Lovisa Burfitt, Stina Wirsén, Molly Bartling, Liselotte Watkins, Stina Persson, Cecilia Carlstedt, Rohdi Heintz, Inez Svensson.

Tider
19 Juni - 24 Juni mån - fre10:00 - 16:30
19 Juni - 24 Juni lör, sön12:00 - 16:00
26 Juni - 26 September mån - fre10:00 - 16:30
26 Juni - 26 September lör, sön12:00 - 16:00

KONTAKT


  • Telefon: 0430-154 51

PLATS


  • Teckningsmuseet, Laholm

KARTA

Klicka på kartan för att öppna i nytt fönster

Powered by tellUs

Sökresultat: