Utställning - Drömmen om Amerika - Emil Palmsköld

Fotografier av Emil Palmsköld på Stadshusgalleriet i sommar. Emil Palmsköld är född 1989, uppvuxen i Halmstad och utbildad vid Valand i Göteborg och Malmö Konsthögskola. Han erhöll Hallands Konstföreningens stipendium 2013 och är bland annat representerad i Halmstad kommun och i Hotell Tylösands konstsamling samt privata samlingar i Göteborg och Stockholm.

Killhultsfestivalen

I sitt konstnärskap arbetar Emil Palmsköld främst med fotografi. Under perioden 2012–2014 besökte Emil Palmsköld Killhultsfestivalen och tog närmare 200 bilder. Killhultsfestivalen har country and western-musik som tema, och mycket som äger rum under festivalen refererar till USA; ett USA sett på långt håll av personer som kanske har varit där, kanske inte. Det är cowboyhattar, amerikanska bilar, sydstatsflaggor, lasso-övningar och rodeoridning på mekanisk häst. Allt på en liten ort i södra Halland, som blivit nationellt uppmärksammad genom sin festival.

New York City

Den stora "Världen" är i det här fallet USA, och Emil Palmsköld har valt att komplettera – inte kontrastera – med bilder från den brusande storstaden New York, som också är en plats med drömmar och föreställningar. Emil Palmskölds farfar var född i The Bronx, och han har en nära och personlig koppling till det som många kallar "staden som aldrig sover". Med värme och observans skildrar han Killhultsfestivalen i färg, och New York i svartvita bilder. Projektet har resulterat i en bok, som för närvarande bara finns i ett enda exemplar, en bok med titeln Drömmen om Amerika.

Tider
4 Juli - 22 Augusti lör10:00 - 13:00
4 Juli - 22 Augusti mån, tis, tor10:00 - 19:00
4 Juli - 22 Augusti ons10:00 - 16:30
4 Juli - 22 Augusti fre10:00 - 17:00

KONTAKT


  • Telefon: 0430-15154

PLATS


  • Stadshusgalleriet, Laholm

KARTA

Klicka på kartan för att öppna i nytt fönster

Powered by tellUs

Sökresultat: