EN SAGOLIK VINTER 

Vintern har anlänt och erbjuder massa härliga aktiviteter för både den som vill ge sig ut i friska luften eller vara inomhus. Besök några av kommunens vackra naturreservat, grilla korv över öppen eld, ta långa promenader vid havet och upptäck nya smultronställen. Vid snö finns här härliga längdskidpår och fartfyllda pulkabackar. Läs mer nedan:

Pulka
Är inte pulkaåkning ett av de enklaste sätten att aktivera barnasinnet på, så säg? Om Laholm ligger snötäckt, ta då fram er stjärtlapp, pulka eller snowracer och ta en magkittlande tur i backen. Vi har listat åtta pulkabackar runt om i kommunen som du kan läsa mer om på naturkartan.se.  

Teckningsmuseet
På Hästtorget i centrala Laholm ligger Teckningsmuseet som är Nordens enda museum för teckningskonst. Här visas tillfälliga utställningar med nordiska och internationella konstnärer, samt verk ur den egna samlingen. I museets tecknarateljé har du möjlighet att skapa fritt och få utlopp för din kreativitet i en vacker miljö. För mer information om vad som händer, se teckningsmuseet.se. 

Folkhälsocentrum
Folkhälsocentrum erbjuder både spänning och harmoni för hela familjen. Här finns bland annat fyra bassänger, bubbelpool, friskvårdsgym och café där alla åldersgrupper kan aktiveras och stimuleras. Leksaker, rutschbanor, trevlig miljö och massor av verksamheter är bara ett axplock av vad du kan uppleva på Folkhälsocentrum. För mer information om öppettider och vad som är på gång, läs mer på Folkhälsocentrums webbsida.

Laholms stadsbibliotek
Besök Stadsbibliotekets nya och mysiga barnavdelning. Här kan du upptäcka böckernas värld i en mysig och kreativ miljö. Låna böcker, ljudböcker, tidskrifter eller filmer eller stanna kvar en stund och ta en fika och läs en bok tillsammans. Håll utkik på Biblioteken i Laholms webbplats för att läsa mer om vad som är på gång.

Osbecks bokskogar
Osbecks bokskogar ligger på Hallandsås nordsluttning och är en skog med gamla anor som tillhör några av landets mest värdefulla lövskogsområden. Skogen är berikad med porlande skogsbäckar, vackra vyer och massa spännande och intressant historia. Besök Lassahusstenen, ett flyttblock med hällristningar, eller njut av utsikten från utsiktsplatsen. Här kan du läsa om andra grillplatser att avnjuta din picknick på. 

Gamleby och Gamla Krukmakeriet
Gamleby är Laholms äldsta stadsdel. Här finns det gamla gatunätet kvar med sin oregelbundna stadsplanering från medeltiden. I Gamleby kantas gatorna av små, mysiga hus i korsvirke och tegel och vackra vindlande trädgårdar. Här göms även en liten lekplats i Apotekarelunden med korkträd och kreativa lekmöjligheter. 

Buktenbanan – MTB på Hökafältet
Hökafältets naturreservat i Mellbystrand erbjuder en stor variation av friluftsaktiviteter. Vandra och njut av naturen vid Lagaoset eller ta dig fram på cykel längs med reservatets två MTB-leder (mountainbike) anpassade för hela familjen. Ta en tur på barnbanan, en ny led anpassad för barn och nybörjare, eller ta er ut hela familjen på den 12 km långa Buktenbanan genom snårig sanddynskog och kuperad terräng.  Läs mer på naturskartan.se. 

Kommunens största lekplats
I Laholms Stadspark hittar du kommunens största lekplats. Här finns rutschkanor för stora och små barn, gungor, utkikstorn och roliga träskulpturer att klättra på. Gå på upptäcktsfärd längs med djungelbäcken eller lär dig mer om hur du kan agera i skog och mark på Vilses stig. Stadsparken har mycket att erbjuda alla årstider, så passa även på att njut av de vackra omgivningarna. Läs mer på naturkartan.se.

Kvarnfallet och Prästaskogen i Knäred
Det brusande Kvarnfallet i Knäred är en naturskön plats där ni kan fika, grilla eller bara sitta och beundra Krokåns flöde förbi den drygt 400 år gamla prästgårdskvarnen. I anslutning till fallet finner du Prästaskogens naturområde med flera vandringsleder att upptäcka. För den vana vandraren går det även att ansluta sig på Hallandsleden härifrån. Läs mer på naturkartan.se. 

 

Upplev friluftslivet i Laholm 

Vandra i barrskog, bokskog, på sanddynor eller uppför Hallandsås där kullar och öppna vyer väntar. Laholms kommun är berikat med 40 naturreservat som även under vintern är väl värda ett besök. Starta året med att upptäcka Laholms fina vandringsleder och promenadstråk – från stranden i väst till skogarna i öst. Ta med dig vänner eller familj och passa även på att använda någon av alla fina grillplaster som finns ute i naturen. Glöm inte ta med dig skräpet på vägen tillbaka! Här nedan hittar du fyra tips på naturområden med mysiga grillplatser:  

– Hökafältet, Mellbystrand 

– Naturstigen, Ränneslöv   

– Hjörnerd, Ysby 

– Mästocka ljungheds naturreservat, Mästocka  

Sökresultat: