I Laholm finns det massvis med barn- och familjevänliga aktiviteter. Här är vinterns 10 bästa tips:

TECKNINGSMUSEET

Vid Hästtorget i Laholm ligger Teckningsmuseet – Nordens enda museum för teckningskonst. Utöver intressanta utställningar erbjuder museet även pedagogisk verksamhet för såväl stora som små. I den öppna ateljén en trappa ner kan besökarna skapa fritt eller ta hjälp av museets konstpedagoger som är på plats under lov och helger. I huset finns också en liten butik och ett café. Och som ljuvlig bonus är fri entré – året om.

STRANDEN

Plocka snäckor, jogga, promenera eller leta upp ett bänkbord och duka upp en smarrig vinterpicknick (tips: varm choklad)! Den 12 km långa sandstranden utmed havet är vacker året om. I Skummeslövsstrand är sanden något mer packad och hård, i norra Mellbystrand är den mjukare och lösare.

KATTEGATTLEDEN

Sveriges första nationella cykelled – utsedd till årets cykelled i Europa 2018 – är en 390 km lång cykelled med unikt havsnära läge, som går mellan Helsingborg i söder och Göteborg i norr. Den populära leden passerar bland annat Skummeslövsstrand och Mellbystrand. Läs mer om leden och planera er tur på kattegattleden.se. (Foto: Magnus Andersson)

OSBECKS BOKSKOGAR

Strosa, vandra, fika eller grilla. Osbecks bokskogar ligger på Hallandsås nordsluttning, strax intill orten Hasslöv. Naturen i reservatet fascinerar och har gjort så i århundraden. Här finns porlande skogsbäckar, sällsynta mossor, ett omfattande djurliv och flera fornlämningar. Toalett finns vid den centrala parkeringen, och vid den östra grillplatsen finns bänkbord anpassade för rullstol.

Pulkabackar

I Laholm finns det flera fina pulkabackar, med olika lutning. Vallåsens skidanläggning brukar preparera en vid gynnsamt väder, men där finns fler bra ställen utmed Hallandsås nordsluttning. Inne i Laholms stad finns minst två: en utmed Hälsans stig, precis vid Lagan, och en vid lekplatsen på Slåttervägen.

FOLKHÄLSOCENTRUM

Under Folkhälsocentrums tak ryms bland annat fyra bassänger (varav tre har rutschkanor), bubbelpool, bastu, gym och café. Här kan alla åldersgrupper aktiveras och stimuleras. Utanför ligger en 500 kvadratmeter stor skatepark i gjuten betong.

LAHOLMS STADSBIBLIOTEK

Stadsbiblioteket i Laholm har en stor och mysig barnavdelning. Här finns det massvis av bilderböcker, i olika genrer, inklusive ”Äppelhyllan” med böcker för och om barn med funktionshinder. I avdelningen finns också en hel hylla för den nyblivna föräldern och för alla småbarnsföräldrar.

KOMMUNENS STÖRSTA LEKPLATS

Utmed Stora strandvägen i Skummeslövsstrand ligger kommunens största lekplats. Här finns stora och små gungor, annorlunda klätterställningar, fotbollsmål, toaletter, bänkbord och en fast utomhusgrill. Och i närheten – utöver stranden och havet förstås – finns det flera restauranger och kiosker.

KVARNFALLET I KNÄRED

Det brusande Kvarnfallet i Knäred är en naturskön plats där ni kan fika, grilla eller bara sitta och beundra Krokåns flöde förbi den drygt 400 år gamla prästgårdskvarnen. I närheten finns en stor parkering, ett café, ett museum samt flera promenadvänliga stigar.

FLER TIPS

Vallåsens skidanläggning, Mellby Padel Center, Biograf Maxim m.m. – hitta fler passande familjeaktiviteter under rubriken ”Att göra” >>>

Sökresultat: