I Laholm finns det massvis med barn- och familjevänliga aktiviteter. Här är vinterns 10 bästa tips:

Teckningsmuseet

Teckningsmuseet i Laholm är Nordens enda museum för teckningskonst! Här visas tillfälliga utställningar med nationella och internationella konstnärer samt verk från samlingen. En trappa ner i huset finns en tecknarateljé som är öppen för alla besökare. Och det är fri entré, året om.

Pulkabackar

I Laholm finns det flera fina pulkabackar, med olika lutning. Vallåsens skidanläggning brukar preparera en vid gynnsamt väder, men där finns fler bra ställen utmed Hallandsås nordsluttning. Inne i Laholms stad finns det minst tre: en utmed Hälsans stig, precis vid Lagan, en vid lekplatsen på Slåttervägen och en (minst) i stadsparken. I Hasslöv finns det en fin backe nedanför lekplatsen vid Sluttningsvägen.

OSBECKS BOKSKOGAR

Strosa, vandra, fika eller grilla. Osbecks bokskogar ligger på Hallandsås nordsluttning, strax intill orten Hasslöv. Naturen i reservatet fascinerar och har gjort så i århundraden. Här finns porlande skogsbäckar, sällsynta mossor, ett omfattande djurliv och flera fornlämningar. Toalett finns vid den centrala parkeringen, och vid den östra grillplatsen finns bänkbord anpassade för rullstol.

Isbanan i centrum

Stortorget i Laholm har fått en egen isbana! Banan är öppen klockan 9.00–19.00, alla dagar i veckan. Inga hockey- eller bandyklubbor är tillåtna. (Vid underhåll av isen är banan stängd mellan klockan 14.45 och 15.30.)

FOLKHÄLSOCENTRUM

Under Folkhälsocentrums tak ryms bland annat fyra bassänger (varav tre har rutschkanor), bubbelpool, bastu, gym och café. Här kan alla åldersgrupper aktiveras och stimuleras. Utanför ligger en 500 kvadratmeter stor skatepark i gjuten betong.

LAHOLMS STADSBIBLIOTEK

Stadsbiblioteket i Laholm har en stor och mysig barnavdelning. Här finns det massvis av bilderböcker, i olika genrer, inklusive ”Äppelhyllan” med böcker för och om barn med funktionshinder. I avdelningen finns också en hel hylla för den nyblivna föräldern och för alla småbarnsföräldrar.

KOMMUNENS STÖRSTA LEKPLATS

Utmed Stora strandvägen i Skummeslövsstrand ligger kommunens största lekplats. Här finns stora och små gungor, annorlunda klätterställningar, fotbollsmål, toaletter, bänkbord och en fast utomhusgrill. Och i närheten – utöver stranden och havet förstås – finns det flera restauranger och kiosker.

KVARNFALLET I KNÄRED

Det brusande Kvarnfallet i Knäred är en naturskön plats där ni kan fika, grilla eller bara sitta och beundra Krokåns flöde förbi den drygt 400 år gamla prästgårdskvarnen. I närheten finns en stor parkering, ett café, ett museum samt flera promenadvänliga stigar.

Buktenbanan

På Hökafältet i Mellbystrand hittar du mountainbikeleden Buktenbanan. Det är en 12 kilometer lång märkt led som erbjuder familjevänlig mountainbikecykling i det strandnära naturreservatet. Det finns två skyltade genvägar, du bestämmer själv hur långt du vill cykla.

FLER TIPS

Vallåsens skidanläggning, Biograf Maxim, Lögnäs Gård m.m. – hitta fler passande familjeaktiviteter under rubriken ”Att göra”.

Sökresultat: