I Laholm finns det massvis med barn- och familjevänliga aktiviteter. Här är höstens 10 bästa tips:

Teckningsmuseet

Teckningsmuseet i Laholm är Nordens enda museum för teckningskonst! Här visas tillfälliga utställningar med nationella och internationella konstnärer samt verk från samlingen. En trappa ner i huset finns en tecknarateljé som är öppen för alla besökare. Och det är fri entré, året om.

HJÖRNEREDSSJÖARNA

Hjörneredssjöarna är ett konstgjort sjösystem som sträcker sig från Knäred till Skogaby och är i dag känt för sitt natursköna friluftsliv. Hit kommer man för att fiska, vandra, bada, paddla kanot och tälta. I området finns ett antal toaletter, soptunnor och eldplatser utplacerade. I närheten finns utflyktsmål som Midsommargrottan (en blockstensgrotta som det berättas många historier kring) och Vippentorpet – en ryggåsstuga från 1600-talet som står på sin ursprungliga plats.

OSBECKS BOKSKOGAR

Strosa, vandra, fika eller grilla. Osbecks bokskogar ligger på Hallandsås nordsluttning, strax intill orten Hasslöv. Naturen i reservatet fascinerar och har gjort så i århundraden. Här finns porlande skogsbäckar, sällsynta mossor, ett omfattande djurliv och flera fornlämningar. Toalett finns vid den centrala parkeringen, och vid den östra grillplatsen finns bänkbord anpassade för rullstol.

Stadsparken

Den prisbelönta Stadsparken i centrala Laholm är ljuvlig. Här finns något för alla, stor som liten, allmänt nyfiken eller trädgårdsentusiast. Parken har två lekplatser med gungor och roliga rutschkanor samt en scen där det brukar anordnas föreställningar under sommaren.

FOLKHÄLSOCENTRUM

Under Folkhälsocentrums tak ryms bland annat fyra bassänger (varav tre har rutschkanor), bubbelpool, bastu, gym och café. Här kan alla åldersgrupper aktiveras och stimuleras. Utanför ligger en 500 kvadratmeter stor skatepark i gjuten betong.

LAHOLMS STADSBIBLIOTEK

Stadsbiblioteket i Laholm har en stor och mysig barnavdelning. Här finns det massvis av bilderböcker, i olika genrer, inklusive ”Äppelhyllan” med böcker för och om barn med funktionshinder. I avdelningen finns också en hel hylla för den nyblivna föräldern och för alla småbarnsföräldrar.

KOMMUNENS STÖRSTA LEKPLATS

Utmed Stora strandvägen i Skummeslövsstrand ligger kommunens största lekplats. Här finns stora och små gungor, annorlunda klätterställningar, fotbollsmål, toaletter, bänkbord och en fast utomhusgrill. Och i närheten – utöver stranden och havet förstås – finns det flera restauranger och kiosker.

KVARNFALLET I KNÄRED

Det brusande Kvarnfallet i Knäred är en naturskön plats där ni kan fika, grilla, bada eller bara sitta och beundra Krokåns flöde förbi den drygt 400 år gamla prästgårdskvarnen. I närheten finns en stor parkering, ett café, ett museum samt flera promenadvänliga stigar.

Buktenbanan

På Hökafältet i Mellbystrand hittar du mountainbikeleden Buktenbanan. Det är en 12 kilometer lång märkt led som erbjuder familjevänlig mountainbikecykling i det strandnära naturreservatet. Det finns två skyltade genvägar, du bestämmer själv hur långt du vill cykla.

FLER TIPS

Kungsbygget äventyrspark, Vallåsens skidanläggning, Biograf Maxim m.m. – hitta fler passande familjeaktiviteter under rubriken ”Att göra”.

Sökresultat: