I Laholm finns det många aktiviteter för barn och familjer. Här är våra bästa tips!

Teckningsmuseet

Teckningsmuseet är Nordens enda museum för teckningskonst. Här ser du utställningar av både nordiska och internationella konstnärer, samt verk ur den historiska samlingen. Den publika verksamheten bjuder även på workshopar, föredrag, konserter och pedagogisk verksamhet för skolbarn. I tecknarateljén en trappa ner kan du skapa fritt! Fritt inträde året runt.

LAHOLMS STADSPARK

Det finns alltid något att upptäcka i Stadsparken i Laholm, ja, till och med på vintern blommar det på sina håll. Landskapsdesignern och konstnären Peter Gaunitz tänkte på både stora och små när han förvandlade den gamla banvallen till en färggrann park – ett riktigt mästerverk som prisades med utmärkelsen ”Årets Park 2013–2015”. Runt om i kommunen finns det många olika typer av lekplatser som passar barn i alla åldrar. Befinner du dig i Laholms centrum så bjuder stadsparkens lekplats upp till bus och lek för både stora och små barn.

Osbecks bokskogar

Strosa, vandra, fika eller grilla. Osbecks bokskogar ligger på Hallandsås nordsluttning, strax intill orten Hasslöv. Naturen i reservatet fascinerar och har gjort så i århundraden. Här finns porlande skogsbäckar, sällsynta mossor, ett omfattande djurliv och fler fornlämningar. Toaletter finns vid den centrala parkeringen, och vid den östra grillplatsen finns bänkbord anpassade för rullstol.

FOLKHÄLSOCENTRUM

Folkhälsocentrum i Laholm har en nyrenoverad simhall med tre bassänger, rutschkana, bubbelpool och ett litet badland för de yngsta.

LAHOLMS STADSBIBLIOTEK

Stadsbiblioteket i Laholm har en stor och mysig barnavdelning. Här hittar du många bilderböcker i olika genrer, inklusive ”Äppelhyllan” med böcker för och om barn med funktionshinder. På avdelningen finns också en hel hylla för den nyblivna föräldern och för alla småbarnsföräldrar.

KOMMUNENS STÖRSTA LEKPLATS

Utmed Stora strandvägen i Skummeslövsstrand ligger kommunens största lekplats. Här hittar du stora och små gungor, annorlunda klätterställningar, fotbollsmål, toaletter, bänkbord och en fast utomhusgrill. Och i närheten – utöver stranden och havet förstås – ligger flera restauranger och kiosker.  

KVARNFALLET I KNÄRED

Det brusande Kvarnfallet i Knäred är en naturskön plats där du kan fika, grilla eller bara sitta och beundra Krokåns flöde förbi den drygt 400 år gamla prästgårdskvarnen. I närheten ligger en stor parkering, ett café, ett museum samt flera promenadvänliga stigar. 

Buktenbanan

På Hökafältet i Mellbystrand hittar du mountainbikeleden Buktenbanan. Det är en 12 kilometer lång märkt led som erbjuder familjevänlig mountainbikecykling i det strandnära naturreservatet. Det finns två skyltade genvägar, så du bestämmer själv hur långt du vill cykla.

Laholms skatepark

Laholms skatepark är 500 kvadratmeter stor, i gjuten betong, och ligger precis utanför Folkhälsocentrum. Parken är indelad för två olika åkstilar – en ”bowl” och en ”street”.

FLER TIPS

Vallåsens Bikepark, Kungsbygget Äventyrspark, Biograf Maxim, Lögnäs Gård m.m. – hitta fler passande familjeaktiviteter under rubriken ”Att göra”.

Sökresultat: