I Laholm finns det många aktiviteter för barn och familjer. Här är våra bästa tips under maj månad:

Teckningsmuseet

Teckningsmuseet är Nordens enda museum för teckningskonst. Här ser du utställningar av både nordiska och internationella konstnärer, samt verk ur vår egen samling. Den publika verksamheten bjuder även på workshopar, föredrag, konserter och pedagogisk verksamhet för skolan. Fritt inträde året runt.

LAHOLMS STADSPARK

Det finns alltid något att upptäcka i Stadsparken i Laholm, ja till och med på vintern blommar det på sina håll i parken. Landskapsdesignern och konstnären Peter Gaunitz tänkte på både stora och små när han förvandlade den gamla banvallen till en färggrann park – ett riktigt mästerverk som 2013- 2015 prisades med utmärkelsen Årets Park. I Laholms kommun finns många olika typer av lekplatser som passar barn i alla åldrar. Befinner man sig i Laholm så bjuder stadsparkens lekplats upp till bus och lek för både stora och små. 

OSBECKS BOKSKOGAR

Strosa, vandra, fika eller grilla. Osbecks bokskogar ligger på Hallandsås nordsluttning, strax intill orten Hasslöv. Naturen i reservatet fascinerar och har gjort så i århundraden. Här finns porlande skogsbäckar, sällsynta mossor, ett omfattande djurliv och flera fornlämningar. Toalett finns vid den centrala parkeringen, och vid den östra grillplatsen finns bänkbord anpassade för rullstol.

FOLKHÄLSOCENTRUM

På Folkhälsocentrum hittar du bland annat fyra bassänger (varav tre har rutschkanor), bubbelpool, bastu, gym och café. Här finner alla åldersgrupper aktivitet och stimulans. Utanför ligger en 500 kvadratmeter stor skatepark i gjuten betong.

LAHOLMS STADSBIBLIOTEK

Stadsbiblioteket i Laholm har en stor och mysig barnavdelning. Här hittar du många bilderböcker i olika genrer, inklusive ”Äppelhyllan” med böcker för och om barn med funktionshinder. På avdelningen finns också en hel hylla för den nyblivna föräldern och för alla småbarnsföräldrar.

KOMMUNENS STÖRSTA LEKPLATS

Utmed Stora strandvägen i Skummeslövsstrand ligger kommunens största lekplats. Här hittar du stora och små gungor, annorlunda klätterställningar, fotbollsmål, toaletter, bänkbord och en fast utomhusgrill. Och i närheten – utöver stranden och havet förstås – ligger flera restauranger och kiosker.  

Buktenbanan

På Hökafältet i Mellbystrand hittar du mountainbikeleden Buktenbanan. Det är en 12 kilometer lång märkt led som erbjuder familjevänlig mountainbikecykling i det strandnära naturreservatet. Det finns två skyltade genvägar, så du bestämmer själv hur långt du vill cykla.

FLER TIPS

Vallåsens Bikepark, Kungsbygget Äventyrspark, Biograf Maxim, Lögnäs Gård m.m. – hitta fler passande familjeaktiviteter under rubriken ”Att göra”.

Sökresultat: