KARTA

STÄNG KARTAN

IKONER

BOKA NU!

Havet och stranden

Strandliv 2016

Laholms 12 km långa sandstrand sträcker sig från Båstad i söder till Lagans mynning i norr. Det är ett härligt badparadis med långgrunt vatten, breda stränder och skyddande dyner.

Laholms kommun och näringsliv satsar årligen en hel del pengar för att än fler skall få upp ögonen för denna del av den svenska västkusten. 2015 höjdes standarden ytterligare genom utökad städning av stranden och bättre information, säkerhet, service och handikappanpassning. Kommunen har även skapat tre ”huvudentréer” till stranden - två i Mellbystrand (Birger Pers väg och Kolonivägen ) och en i Skummeslövsstrand (Stora Strandvägen). Andra nyheter sedan 2015 är beachvolleybollnät, fler strandvärdar, fler bord och bänkar, en gigantisk sittkudde och en ledstång ut i vattnet för äldre och rörelsehindrade.

God tillgänglighet 

Eftersom bilar tillåts på vissa delar av stranden i södra Mellbystrand och i Skummeslövsstrand underlättas tillgängligheten för funktionshindrade. Särskilt nedfarten vid Ejdervägen, i södra Mellbystrand, kan rekommenderas. Här finns såväl handikapptoalett som omklädningshytter. 

Parkering och bilar på stranden 

Dagtid är parkering tillåten på vissa delar av stranden från Mellbyvägen och söderut. Nedanför Strandhotellet i Mellbystrand finns det också gott om parkeringsplatser. Camping och övernattning i husbil är dock inte tillåten utanför angivna campingområden. 

Naturistbad 

I norra Mellbystrand, utmed naturreservatet Hökafältet, finns ett naturistbad. Det är en familjär och mycket omtyckt strand med sanddyner utöver det vanliga. 

Camping 

Camping är endast tillåten på de campingplatser som finns i området. I övrigt är camping inte tillåten väster om E6:an. Det är alltså inte tillåtet att övernatta på stranden med tält, husbil eller husvagn. 

Hundar på stranden 

Vid Kattvägen i norra Skummeslöv finns kommunens hundstrand. Här kan din hund bada under perioden 1 maj-15 september när övriga delar av strand och dyner är stängda för hundar. Hunden skall vara kopplad under perioden 1 mars - 20 augusti och du skall alltid plocka upp efter din hund.

Vind- och kitesurfing 

Det är dock inte enbart salta bad som lockar folk till kusten. Laholmsbukten anses vara en av Sveriges bästa vindsurfingplatser. Särskilda vindsurfingzoner har inrättats på stranden till gagn för såväl badande som surfare. Oftast är bukten en trygg plats att ge sig ut på med bräda och segel, men vid frånlandsvind bör man vara försiktig så att inte vindarna skickar ut brädseglaren långt från land. 

Vattenskoter 

På ett avgränsat område söder om Ejdervägen är det tillåtet att köra vattenskoter under perioden 1 juni - 15 september mellan kl 09:00-19:00. 

Hästar på stranden 

Under perioden 1 maj-15 september får inga hästar vistas på stranden. 

Terräng- och motorfordon 

Det är inte tillåtet med körning i terräng med motordrivet fordon för annat ändamål än jordbruk och skogsbruk (Terrängkörningslagen). 

  • GÖRA

  • ÄTA

  • BO

  • UPPTÄCKA

TA RUNDVISNINGSTUREN!

SE FLER BILDER

TA MIG DIT!

VISA PÅ KARTAN