KARTA

STÄNG KARTAN

IKONER

BOKA NU!

CYKLA I LAHOLM

I Laholm finns det mycket att upptäcka och uppleva från cykelsadeln.

MOUNTAINBIKE
Vallåsen Bike Park är en cykelpark som erbjuder utförscykling på Hallandsås nordsluttning. En sittlift tar cyklisterna upp till toppen och det finns sedan nio spår i fyra olika svårighetsgrader att välja på vägen ner. Familjer, nybörjare, experter, crosscountry-cyklister… alla är välkomna att njuta av härlig cykling.

Förutom lederna på Vallåsen Bike Park, finns det idag inga uppmärkta stigar för mountainbikecykling i Laholms kommun. Men möjligheterna för fin stigcykling är stora och kommunen har som ambition att skapa fler leder för mountainbike.

LEISURE
För dig som vill uppleva strand och hav, böljande landsbygd, insjöar och skog från cykelsadeln är möjligheterna till trevliga cykelturer stora. Det finns bilfria cykelvägar mellan flera av kommunens orter och vi har ett nät av lugna, välhållna vägar och grusvägar att cykla på. Välkommen att kontakta Turistbyrån för mer information. Laholms kommun arbetar med att ta fram förslag på rutter för leisurecyklisten. De kommer att finnas tillgängliga på visitlaholm.se

Kattegattleden är Sveriges första nationella turistcykelled. Den är 37 mil lång och går från Helsingborg i söder till Göteborg i norr. I Laholm följer Kattegattleden havet och du passerar gemytliga kustorter som Mellbystrand och Skummeslövsstrand.

ROADBIKE
Landsvägscyklister har i många år samlats i Laholm för träningsturer och cykelläger. Vårt vägnät erbjuder varierad och naturskön cykling på lugna småvägar. Hallandsåsens sluttningar utmanar med rejäla klättringar och ger chans till cykelturer med många höjdmeter.

UTVECKLING AV LAHOLM SOM CYKELDESTINATION
Hösten 2017 inledde Laholms kommun ett arbete med att skapa ännu bättre möjligheter för cyklister att komma hit och ta del av våra cykelvänliga vägar och fina skogsstigar. Det arbetet kan du följa på Visit Laholms sida på Facebook eller på Instagram #visitlaholmbybike Kontaktperson: nellie.larsson@laholm.se